Κόσμος

Eκατοντάδες μετανάστες στο λιμάνι της Λαμπεντούζα

immigrati.jpg

Ρυμουλκό με 440 μετανάστες κατευθύνεται την ώρα αυτή προς το λιμάνι του νησιού της Λαμπεντούζα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre. Το πλοίο συνοδεύουν δυο ταχύπλοα της ιταλικής ακτοφυλακής, ενώ η θάλασσα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα
ταραγμένη.

Η ιταλική τηλεόραση σχολίασε ότι το τελευταίο αυτός γεγονός δείχνει πως οι κακές καιρικές συνθήκες δεν αποτρέπουν τους «απελπισμένους της θάλασσας» από τις προσπάθειές τους να φτάσουν στις ακτές της Σικελίας, της Καλαβρίας και της Απουλίας. Παρότι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι γνωστή ακόμα η προέλευση των μεταναστών, η πρόσφατη συμφωνία της ιταλικής κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι με εκείνη της Τρίπολης θεωρείται ότι θα βοηθήσει, τις ερχόμενες εβδομάδες, στην σταδιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών από την Λιβύη.

πηγή: ΑΜΠΕ

Κόσμος

Γουατεμάλα: Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον μεταναστών

Εικόνες από τους μετανάστες

Η αστυνομία στη Γουατεμάλα έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων εναντίον χιλιάδων μεταναστών, που έρχονται από την Ονδούρα και κατευθύνονται στις ΗΠΑ, προκειμένου να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις περικύκλωσαν περίπου 6000 μετανάστες, σύμφωνα με την αστυνομία, σε έναν δρόμο της κοινότητας Βάντο Χόντο, κοντά στα σύνορα με την Ονδούρα, επιχειρώντας να τους σταματήσουν.

Καθώς η ομάδα συνέχισε να προχωράει, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν ρίψεις δακρυγόνων, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να υποχωρήσουν κατά περίπου 200 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: 

Ισπανία: Ξεκίνησε να χορηγεί τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Βέλγιο - covid-19: Mολύνθηκαν τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας