Κόσμος

Δημοψήφισμα ζητά ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

Βίκτορ Όρμπαν

Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, επιμένει στο σχέδιό του να διοργανώσει κι αυτός ένα δημοψήφισμα, με αντικείμενο τη μετανάστευση, το φθινόπωρο του 2016.

Ο 53χρονος Όρμπαν, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας από το 2010, έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με την ΕΕ: για την ανεξαρτησία των δικαστηρίων και της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για τους χειρισμούς του στην κρίση των προσφύγων και των μεταναστών, όπως η ανέγερση ενός φράκτη στα νότια ουγγρικά σύνορα.

Η επόμενη σύγκρουση στην οποία οδεύει αφορά το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών βάσει ποσοστώσεων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ, το οποίο κατήρτισε ηΕυρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Όρμπαν χαρακτηρίζει το σχέδιο αυτό μια πρωτοβουλία γραφειοκρατών των Βρυξελλών που δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα και καταπατούν εθνικές εξουσίες των κρατών-μελών.

«Πρέπει να δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι εφικτό να καταρτιστεί μια πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση που θα συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα της Ουγγαρίας», υπογράμμισε ο Όρμπαν μερικές ημέρες μετά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κόσμος

Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης

Σκήνωμα επισκόπου Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων τελέστηκε το πρωί ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιου στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο επιχώριος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Δημήτριος καθώς και ο επίσκοπος Ντύσελντορφ Γρηγόριος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού κυρού Αθανασίου θα τελεσθεί αύριο στις 10 στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje ενώ θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τη Μονή Tvrdoš, στο κοιμητήριο της οποίας πρόκειται να ταφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κάιρο: Τρισάγιο στον Άγ. Γεώργιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Κύπρος: Τι απαντά ο καθηγητής Χρ. Οικονόμου στην κυβέρνηση για το τραγούδι της Eurovision