Κόσμος

Αυτός είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Πάολο Τζεντιλόνι

Ο Πάολο Τζεντιλόνι είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, βάσει της επιλογής του Ιταλού Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα.

Νωρίτερα σήμερα ο Ματαρέλα κάλεσε στο προεδρικό μέγαρο τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, με σκοπό να του ανακοινώσει την απόφασή του.

Στις 12:30 το μεσημέρι ώρα Ρώμης, ο Τζεντιλόνι έφτασε στο Κιρινάλιο, την πρωθυπουργική κατοικία και αναμένονται οι επίσημες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον Πάολο Τζεντιλόνι θα γίνει με την κοινοβουλευτική υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος, της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο και ομάδας γερουσιαστών που προέρχεται από την κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι.

Κόσμος

Ισπανία: Και 3η δόση εμβολίου στους ενοίκους των οίκων ευγηρίας

ισπανία κορωνοϊός

Να χορηγήσει 3η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στους ενοίκους των οίκων ευγηρίας της, αποφάσισε την  Ισπανία,  όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η επιτροπή Δημόσιας Υγείας του υπουργείου αποφάσισε να χορηγηθεί «μια επιπλέον δόση στους ανθρώπους που ζουν σε οίκους ευγηρίας, δεδομένης της ευπάθειάς τους, του προφίλ τους πολυπαθολογίας και του γεγονότος ότι ζουν σε κλειστό περιβάλλον», σημειώνει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.

Τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων της Ισπανίας επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία, ιδίως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος την άνοιξη του 2020.

Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί και σε άλλα άτομα πολιτών που διατρέχουν κίνδυνο, όπως οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς ή οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες, οι οποίοι αποδυναμώνουν τις άμυνες του ανοσοποιητικού, συμπλήρωσε το υπουργείο, το οποίο είχε ήδη αποφασίσει στην αρχή της Σεπτεμβρίου μια τρίτη δόση σε ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 60χρονου κτηνοτρόφου

ESPA BANNER