Κόσμος

Αίγυπτος: Συνάντηση Πρόεδρου - Πατριάρχη στη σκιά της τρομοκρατίας

θεόδωρος

Τέσσερις μέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 45 ανθρώπους, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διαβεβαίωσε τον τον Κόπτη Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ότι θα βρεθούν οι ένοχοι.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, στο πλίσιο της συνάντησής τους, δεσμεύτηκε ότι θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των επιθέσεων στις δύο  χριστιανικές εκκλησίες, στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια, και διαβεβαίωσε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας ότι «Οι κρατικές υπηρεσίες καταβάλλουν όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για να προσάγουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους αυτών των σκαιών πράξεων».

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει ταυτοποιηθεί ο βομβιστής αυτοκτονίας στην εκκλησία της Αλεξάνδρειας, ενώ προσέφερε αμοιβή ύψους 100.000 λιρών, δηλαδή περίπου 5.000 ευρώ, σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη 18 υπόπτων, μελών ενός τζιχαντιστικού πυρήνα που φέρεται ότι συνδέεται με τις επιθέσεις.

Η πρώτη επίθεση, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα, στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους ενώ στη δεύτερη, στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου της Αλεξάνδρειας, σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι. 

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η κοπτική Εκκλησία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τους εορτασμούς για το Πάσχα στις εκκλησίες της.

Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος

Αγγλία: Στη φυλακή 27χρονη μητέρα που αποπλάνησε 14χρονο

αγόρι μαθητής

Σε φυλάκιση δύο ετών και εννέα μηνών καταδικάστηκε 27χρονη στην Αγγλία καθώς είχε σεξουαλικές επαφές με 14χρονο τις οποίες κατέγραψε στο κινητό της.

Η δράσης της 27χρονης μητέρας αποκαλύφθηκε όταν ο μαθητής αποκάλυψε στον πατέρα του τι είχε συμβεί. 

Οι δυο τους αρχικά μοιράζονταν μηνύματα και φωτογραφίες μέσω ίντερνετ και στη συνέχεια είχαν επαφές. 

Η ίδια έχει παραδεχθεί πως είχε σεξουαλική δραστηριότητα με τον 14χρονο για τουλάχιστον εννέα φορές.

Η ίδια, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, είχε ζητήσει από τον έφηβο να διαγράψει τα μηνύματα τους αναγνωρίζοντας πως δεν θα έπρεπε να συνεχίσουν.

Η υπόθεση ωστόσο αποκαλύφθηκε και πήρε τη δικαστική οδό.

Ειδήσεις σήμερα 

Bόρεια Κορέα: Ο Κιμ προειδοποιεί για εφιαλτική πείνα

Κυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη με την απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών

Γαλλία: Αυξάνουν τον χρόνο μεταξύ των δόσεων των εμβολίων mRNA