Κόσμος

Περίεργα - Παράξενα

Μωρό - γίγας 6,7 κιλών στην Κίνα

μωρό γίγας

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί σε επαρχιακό μαιευτήριο της Κίνας όταν είδαν πως το μωρό που έφεραν στη ζωή, ζύγισε 6,7 κιλά και είχε ύψος 58 εκατοστά.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα, σε βάρος και ύψος, μωρά που έχουν γεννηθεί και είναι διπλάσιο από το μέσο όρο των μωρών που γεννιούνται στην Κίνα.

Ο ευτυχής πατέρας του μωρού μιλώντας σε τοπικά μέσα, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που γεννήθηκε ένα τόσο δυνατό μωρό και αποκάλυψε πως του έχει δώσει ήδη το παρατσούκλι "Kang Kang" το οποίο στα κινέζικα σημαίνει «υγιής».

Οι γονείς του Kang Kang, είχαν ενημερωθεί πριν γεννηθεί ότι το μωρό θα ήταν μεγάλο, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα ζύγιζε 6,7 κιλά.

Κόσμος

Βραζιλία: Γιατρός κρατούσε σακούλες με ανθρώπινο λίπος και χόρευε στο ΤikΤok

tik tok Βραζιλία

Aντιεπαγγελματικό και αρρωστημένο το χόμπι μιας πλαστικής χειρουργού από τη Βραζιλία που ανέβαζε βίντεο στο TikTok χορεύοντας σε λάτιν ρυθμούς και στο χέρι της κρατούσε σακούλες με... ανθρώπινο λίπος.

Έδειχνε, δηλαδή, στα βίντεο ότι είχε αφαιρέσει από τους ασθενείς της με την ίδια να λικνίζεται χαμογελώντας στους ρυθμούς τη μουσικής.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η πλαστική χειρουργός Κάρεν Τρισόλιο Γκαρσία με πάνω από 645 χιλιάδες ακολούθους στο TikTok, δεν πέρασε απαρατήρητη για τα απαράδεκτα - αν μη τι άλλο βίντεο - που ανέβαζε.

 

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου του Σάο Πάολο καθώς της αφαίρεσε προσωρινά την άδεια άσκησης επαγγέλματος με βάση του κανόνες του Σωματείου Χειρουργών της Βραζιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Σωματείο είχε επίσης επιλέξει να αναστείλει την συμμετοχή της Γκαρσία στο συμβούλιό του επί έξι μήνες, χαρακτηρίζοντας τα βίντεό της «ανήθικα».

Στα επίμαχα βίντεο, η μελαχρινή γιατρός επιδιδόταν σε χορευτικές φιγούρες κρατώντας στα χέρια της σακούλες με λίπος που είχε αφαιρέσει από ασθενείς και τα επίμαχα βίντεο συνοδεύονταν με σχετικές λεζάντες όπως: «Αυτό είναι στήθος» ή «Αυτό είναι λίπος από τις μασχάλες».

Όπως ήταν επόμενο, η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά της Βραζιλιάνας πλαστικής χειρουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το TikTok κατέβασε τα βίντεο από τον λογαριασμό της Γκαρσία, με τo επιχείρμα ότι παραβαίνουν τους κανονισμούς του για την απεικόνιση «διαμελισμένων» ή «ακρωτηριασμένων» μελών του ανθρώπινου σώματος.

Πάντως, εάν αποδειχθεί πως η Βραζιλιάνα πλαστική χειρουργός, πέρα από την ανάρτηση των βίντεο, είναι ένοχη και για ιατρική κακή πρακτική, η άδειά της ενδέχεται να της αφαιρεθεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Κρήτη: Έκλεβε από τη Χερσόνησο και τα πουλούσε στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κόβουν το ρεύμα σε οικογένεια με δύο ανάπηρα παιδιά