Η Περιφέρεια Κρήτης/ ΠΕ Χανίων και η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε, oεγανώνουν επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του πρώην Υδροηλεκτρικού Σταθμού Αγυιά, ως εκθεσιακό χώρο για την ενέργεια και το περιβάλλον!
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 11.00 στο ΜΥΗΣ Αγυιά με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων του.
Στο χώρο του ΜΥΗΣ και στην ευρύτερη περιοχή κατά μήκος του αγωγού και της τεχνητής λίμνης θα διεξάγονται από τις 10.00 έως τις 14.00 δρώμενα για παιδιά κάθε ηλικίας και για ενήλικες!
Το πρόγραμμα:
Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
11.00 – 12.30 : Παρουσιάσεις – Ομιλίες στον υπαίθριο χώρο του ΜΥΗΣ
Άνοιγμα
«Ένας χρόνος ΜΥΗΣ» Αντώνης Παπαδεράκης, Πρόεδρος Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης Α.Ε
Χαιρετισμοί
Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης
Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων
Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων

Ιωάννης Παναγιώτης Αμπελάς, Διευθυντής Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων
Καλλιόπη Ψαρουδάκη- Κασσωτάκη, Διευθύντρια Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων
Παρουσιάσεις – Ομιλίες στον υπαίθριο χώρο του ΜΥΗΣ
11.30 - 11.45: «Το στοίχημα του Ελευθερίου Βενιζέλου για την ανάπτυξη», Ν. Παπαδάκης , Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος.
11.45 -12.00: «Η κληρονομιά του εξηλεκτρισμού της χώρας από τη ΔΕΗ: η περίπτωση της Κρήτης», Μ. Μαυροειδή, Ιστορικός-Βιομηχανική Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη Ιστορικού Αρχείου ΔΕΗ (Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας ΔΕΗ)
12.00 – 12.15: «Ο πολλαπλός ρόλος της αξιοποίησης του νερού», Παναγιώτης Μπουρμπουράκης, Διευθυντής Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες
12.15 - 12.30:«Το αύριο του ΜΥΗΣ για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό», ΜαρίαΠετραντωνάκη, Διευθύντρια Π.ΑΝ.ΕΤΑΙ.Κ. ΑΕ
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο ΜΥΗΣ και στη λίμνη της Αγυιάς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο 6ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας