Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παύλος Μπαριτάκης: Παρουσίασε το Συνδυασμό του και έθεσε τους στόχους για το Δήμο Βιάννου

Image
Παύλος Μπαριτάκης
 clock 20:31 | 11/08/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Και επίσημα, στο Δημαρχείο Βιάννου, ο κ Παύλος Μπαριτάκης παρουσίασε χθες το απόγευμα την υποψηφιότητα του, θέτοντας παράλληλα και τους στόχους για την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Μπαριτάκης, παράλληλα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του Συνδυασμού του, του εμβλήματος και του ονόματος του Συνδυασμού, ενώ είχαμε και την επίσημη ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων δημοτικών Συμβούλων και υποψηφίων Δημοτικών Κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι η νέα Δημοτική Παράταξη με επικεφαλής τον κ. Μπαριτάκη προέκυψε μετά και τη συνένωση της Παράταξης του νυν επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Χαράλαμπου Κονδυλάκη, τον οποίο ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη στήριξη προς το πρόσωπο του και τη συμμετοχή του στη νέα προσπάθεια, που φέρει το όνομα «Βιάννος, Συμμαχία Προόδου» και έχει ως έμβλημα τρία άτομα, τα οποία σηματοδοτούν και την ενότητα που πρέπει να υπάρξει την επόμενη μέρα, για να πάει μπροστά ο Δήμος Βιάννου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου δηλώνει πανέτοιμος με τους συνεργάτες του, με σκοπό να ξεκινήσει μια νέα δυναμική πορεία, αναγνωρίζοντας φυσικά τις δυσκολίες που υπάρχουν, έχοντας όμως πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων και των προοπτικών του Δήμου.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επόμενη μέρα, χαρακτηρίζοντας την δύσκολη. Για αυτό και ζήτησε την σύμπραξη, τη συνεργασία και τη σύμπνοια όλων, ώστε: «να μπορέσουμε και να πάμε το Δήμο μας ένα βήμα μπροστά.  Υπάρχουν «ανοιχτά» μέτωπα, τα οποία πρέπει να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν προβλήματα που έχουν σωρευτεί από τη μια μεριά και από την άλλη υπάρχουν θέματα ως προς τη λειτουργία του Δήμου», επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης, ο οποίος όμως δήλωσε αισιόδοξος, γνωρίζοντας -όπως είπε- ότι με τη στήριξη και του προσωπικού του Δήμου, που δίνει πάντα το 100% της προσπάθειας του, θα τα καταφέρουν και οι κόποι θα αποδώσουν καρπούς.

«Έχω εμπιστοσύνη στα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου, που μπορεί να είναι υποστελεχωμένος, αλλά γνωρίζω πως όλοι είναι έτοιμοι να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις  για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε αγαστή συνεργασία για να μπορέσουμε – μέσα από την καθημερινή μας κοινή προσπάθεια – να φέρουμε εις πέρας τους στόχους μας», σημείωσε ο κ. Μπαριτάκης.

Image
Παύλος Μπαριτάκης

 

Οι στόχοι

O υποψήφιος Δήμαρχος στη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι στόχος είναι να μπουν σε προτεραιότητα όλα τα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα του Δήμου Βιάννου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαριτάκης αναφέρθηκε:

-Στην ολοκλήρωση των Βιολογικών που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και συγκεκριμένα: στη χρηματοδότηση του Βιολογικού στην Ψαρή Φοράδα, τη χρηματοδότηση του Βιολογικού των χωριών Πεύκου, Κάτω Σύμης, Αγίου Βασιλείου, Κεφαλοβρύσι, Κρεββατά . Τη δημοπράτηση των Βιολογικών Αμιρών και Μάρθας που είναι ήδη ενταγμένα στο Πρόγραμμα «Τρίτσης». Την αποπεράτωση των Βιολογικών Καστρίου – Κερατόκαμπου και Χόνδρου – Περβόλα, που έχουν ενταχθεί από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος», αλλά και τη μελέτη του Βιολογικού και του δικτύου αποχέτευσης των χωριών του λεκανοπεδίου της Εμπάρου.

-Στην αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου του Γυμνασίου- Λυκείου Βιάννου, του οποίου η μελέτη είναι ώριμη.

-Στη λειτουργία του κλειστού Γυμναστηρίου Βιάννου

-Στη χρηματοδότηση για την υλοποίηση της ακτομηχανικής μελέτης της παραλίας Καστρίου- Κερατόκαμπου,  αλλά  και στην ανάθεση της μελέτης ακτομηχανικής για την περιοχή Άρβης- Νέας Αρβης.

-Στο πρόγραμμα υλοποίησης της αγροτικής οδοποιίας των χωριών για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και την ένταξη νέων αγροτικών οδών σε όλη την περιοχή του Δήμου μέσα από τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης.

-Στη συντήρηση των νεκροταφείων του Δήμου

-Στην ολοκλήρωση του χρηματοδοτικού προγράμματος LEADER για το οποίο έχει από το 2019 εγκριθεί η χρηματοδότηση, αλλά και υποβολή νέων προτάσεων  με βάση τις προσκλήσεις που θα εκδοθούν.

-Στη μελέτη για την κατασκευή  λιμνοδεξαμενής  Αφρατίου – Μάρθας.

-Στην μελέτη του αρδευτικού του λεκανοπεδίου Εμπάρου.

Στην χρηματοδότηση του φράγματος Αμιρών - Αγίου Βασιλείου.

-Στην ανάδειξη του πολιτιστικού- ιστορικού και θρησκευτικού αποθέματος της κληρονομιάς της περιοχής, με δράσεις και έργα που θα υλοποιηθούν και θα συνεχιστούν.

-Χρηματοδότηση και υλοποίηση της ώριμης  μελέτης για τον αρχαιολογικό χώρο Προφήτη Ηλία της Κοινότητας Αφρατίου

-Στην υλοποίηση  του έργου που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάδειξη μνημείου προς τιμή του Ιωάννη Κονδυλάκη.

-Παρεμβάσεις οικιστικών αναπλάσεων στα χωριά του Δήμου .

Ενώ ο κ. Μπαριτάκης επισήμανε πως σε πρώτο πλάνο θα είναι φυσικά και η καθημερινότητα των δημοτών, η λειτουργία του Δήμου, αλλά και η αξιοποίηση των νέων δεδομένων που  δημιουργούνται στην περιοχή, με την κατασκευή και η λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Σημειώνεται ότι τη χθεσινή εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Συριγωνάκης και ο πρώην Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς.

Image
Παύλος Μπαριτάκης

 

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Δημοτικής Παράταξης Βιάννος Συμμαχία Προόδου

Βιαννιτάκης Γεώργιος

Βραχνάκης Γεώργιος

Γιαμαλάκης Σπύρος

Καργιολάκης Εμμανουήλ

Καρτσάκης Θεόδωρος

Κλαδάκης Γεώργιος

Κονδυλάκης Εμμανουήλ

Κονδυλάκης Χαράλαμπος

Κουτεντάκης Γεώργιος

Λιαννουδάκη Αντιγόνη

Λουλάκης Πολυχρόνης

Μητσόπουλος Δημήτριος

Παπαδήμας Μιχαήλ

Πνευματικάκης Μάριος

Χατζάκης Ιωάννης

Ψαράκη Αργυρώ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Δημοτική κοινότητα Αγίου Βασιλείου

Παπαδάκης Χριστόφορος

Δημοτική κοινότητα Αμιρών

Αντωνάκη Λευκοθέα

Ζωνουδάκη Ολυμπία

Ηλιάκης Εμμανουήλ

Παντουβάκης Γεώργιος

Δημοτική κοινότητα Άνω Βιάννου

Μπριντάκης Εμμανουήλ

Δοριάκη Αμαλία

Μπιτσακάκης Γιώργος

Δημοτική κοινότητα Βαχού

Πνευματικάκης Ιωάννης

Δημοτική κοινότητα Εμπάρου

Περογιαννάκης Γεώργιος

Σταματάκης Αντώνιος

Φραγκάκη Δέσποινα

Δημοτική κοινότητα Καλαμίου

Αποστολάκη Μαριάνθη

Στεφανάκης Μιχαήλ

Χρηστάκης Ιωάννης

Δημοτική κοινότητα Κάτω Βιάννου

Μηλιαράς Ιωάννης

Μανδαλάκης Δημήτριος

Δημοτική κοινότητα Κεφαλοβρυσίου

Βασιλάκη Βασιλική

Δημοτική κοινότητα Μάρθας

Ανεθρεπτάκης Μιχαήλ

Δημοτική κοινότητα Μιλλιαράδων

Ψαράκης Ιωάννης

Δημοτική κοινότητα Ξενιάκου

Μανουσάκης Εμμανουήλ

Δημοτική κοινότητα Πεύκου

Βασιλάκη Σταυρούλα

Δημοτική κοινότητα Συκολόγου

Αλεξανδράκης Εμμανουήλ

Παπαγιαννάκης Νικόλαος

Φανουράκης Εμμανουήλ

Φανουράκη Καλλιόπη

Δημοτική κοινότητα Χόνδρου

Βεληβασάκης Νικόλαος

Θεοδοσάκης Χαράλαμπος

Ψαρολογάκης Εμμανουήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κρήτης και Δήμαρχοι της ΠΕ Ηρακλείου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis