ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κρήτη - Συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ: Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις αναδίπλωση Σκυλακάκη που ανακοίνωσε αναβολή

νερό
 clock 12:12 | 14/12/2023

Οι σφοδρές αντιδράσεις που καταγράφονται σε όλη τη χώρα και την Κρήτη, για το σχεδιασμό που προβλέπει την κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης τις συγχωνεύσεις τους και τη δημιουργία ενός νέου οργανισμού ανά περιφέρεια, ανάγκασαν τον υπουργό περιβάλλοντος Θόδωρο Σκυλακάκη σε αναδίπλωση για την εφαρμογή του σχεδίου μέσω της θέσπισης νέου νόμου.

Συγκεκριμένα στη σημερινή η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), που εκπροσωπεί 123 ΔΕΥΑ της χώρας, ο υπουργός τόνισε ότι θα αναβληθεί για ένα χρόνο ο σχεδιασμός προκειμένου να εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, τόνισε ότι τέθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν για τις ΔΕΥΑ όπως τα περιουσιακά στοιχεία και τη μεταφορά τους σε νέο υπερφορέα ανα περιφέρεια και πολλά άλλα τα οποία καθιστούν αδύνατη την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι   με τις επιχειρούμενες αλλαγές που έρχονται με αφορμή τα χρέη και την αδυναμία λειτουργίας των περισσότερων ΔΕΥΑ, στόχος είναι να μπουν από την πίσω πόρτα τις μεγάλες εταιρείες, που θα διαχειρίζονται όλα τα έργα και τις προμήθειες

Στη Γενική Συνέλευση έχει προσκληθεί η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ηγεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και οι πρόεδροι των ΠΕΔ της χώρας, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής και η ηγεσία των Οργανισμών Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας (ΕΥΔΑΠ) και της Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Επιδοτήσεις: Ψάχνουν λύση για να πληρωθούν χιλιάδες αγρότες την Τετάρτη καθώς 270.000 αγροτεμάχια μένουν εκτός!

Κρήτη: Έπιασαν τον 40χρονο που έκλεψε λάδι και κοσμήματα από το χωριό