Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κεγκέρογλου: Ζήτησε τη στήριξη της ΚΕΔΕ για την ενίσχυση του σχεδίου ανασυγκρότησης του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

μπαριτακης - κεγκερογλου
 clock 17:21 | 10/10/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Τη στήριξη της ΚΕΔΕ για την ενίσχυση του σχεδίου ανασυγκρότησης του Δήμου ζήτησε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου- Η τοποθέτηση του στη τέταρτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ στο Ηράκλειο.

Στην τέταρτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου που πραγματοποίησε σήμερα η ΚΕΔΕ στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή των αιρετών της Κρήτης, ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου που θα γίνει στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Μπελενιώτης.

Κατά την τοποθέτηση του στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε τέσσερα μείζονα ζητήματα για τον Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα:

1.Ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο σεισμόπληκτος Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ζήτησε τη στήριξη της ΚΕΔΕ για την ενίσχυση του σχεδίου ανασυγκρότησης του Δήμου που υποχρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση. Επιπλέον, έθεσε το θέμα της μείωσης των ΚΑΠ για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας -λόγω της πλημμελούς απογραφής- κατά 1.300.000 ευρώ.

2.Μίλησε για την υποστελέχωση των Δήμων και την ανάγκη για εξαίρεση από τους περιορισμούς των κρίσιμων τομέων για την παροχή υπηρεσιών και έργων.

3.Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της Δημοτικής Αποκέντρωσης προκειμένου να μπορούν να διοικηθούν αποτελεσματικά οι Δήμοι με μεγάλο αριθμό οικισμών και Δημοτικών Κοινοτήτων.

4.Επέμεινε στην εθνική ανάγκη για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας με γενναία ανακατανομή αρμοδιοτήτων και πόρων και εν τέλει ανακατανομή εξουσίας ανάμεσα στο κεντρικό κράτος και την Αυτοδιοίκηση

«Σήμερα η κεντρική κυβέρνηση αντί για εθνικό σχεδιασμό και έλεγχο, κρατά τις αρμοδιότητες για τις τοπικές υποθέσεις χωρίς αποτελεσματικότητα και «στραγγαλίζει» τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Η ελπίδα για τον τόπο και τους πολίτες είναι η Ελλάδα των Περιφερειών και των Δήμων κι αυτή πρέπει να είναι η κεντρική διεκδίκηση της Αυτοδιοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έσπασε κεντρικός αγωγός του Φράγματος Αποσελέμη, το νερό χάνεται και δεν "συγκινείται" κανείς! (βίντεο)

Ηράκλειο: Νέα καραβιά μεταναστών στα νότια - Όλοι άνδρες

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis