Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ηράκλειο: Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της πύλης Αγίου Γεωργίου
Πύλη Αγίου Γεωργίου
 clock 13:41 | 21/11/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Αυτοψία στις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που πραγματοποιούνται στην πύλη Αγίου Γεωργίου, η οποία ενώνει την λ. Ικάρου με την πλ. Ελευθερίας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υποδομών & Βιώσιμης Κινητικότητας Γιώργο Σισαμάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη 20/11.

Οι εργασίες εντάσσονται στον σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου για τη συντήρηση και την αποκατάσταση βλαβών των ενετικών πυλών ώστε να αξιοποιηθούν και να είναι προσβάσιμες στο κοινό λειτουργώντας ως περάσματα. Ειδικότερα, στην πύλη Αγίου Γεωργίου πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, ο καθαρισμός της τοιχοποιίας από γκράφιτι, η αποκατάσταση βλαβών στην είσοδο της πύλης από την λ. Ικάρου, η αντικατάσταση των υαλοπινάκων του φωταγωγού, η επαναλειτουργία των δύο WC που βρίσκονται εντός της πύλης, η τοποθέτηση χειρολαβών στις σκάλες των δύο εισόδων και η αντικατάσταση της ψευδοροφής.

Όπως έχει επισημάνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η προστασία του συνόλου του μνημείου των Ενετικών Τειχών και η ένταξή του στην καθημερινότητα της πόλης και των ανθρώπων της. Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την προστασία, αξιοποίηση και ανάδειξη των Ενετικών Τειχών και των Νεωρίων του Ηρακλείου, εξελίσσονται παρεμβάσεις για να ανοίξουν οι πύλες και οι στρατιωτικές στοές, λειτουργώντας ως περάσματα μέσα από τα Τείχη, ώστε να διευκολύνονται αλλά και να ενθαρρύνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στις πεζές μετακινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι για την ασφαλή λειτουργία των πυλών και την προστασία του ισόπεδου τμήματος των Ενετικών Τειχών, έχουν προσληφθεί από τον Δήμο Ηρακλείου οκτώ φύλακες μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ, με σύμβαση 12 μηνών και προοπτική ανανέωσης για επιπλέον 12 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Καλοκαιρινός: Συναντήσεις σε Υπουργεία για Νεώρια και Βούτες

Ξεκινά άμεσα το μεγαλύτερο έργο αγροτικής οδοποιίας στο Μαλεβίζι

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis