Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου: Τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα ζήτησε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

μενεγακης κελετσης
 clock 20:22 | 31/05/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε (30/5) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Κελέτση, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Πειραιά κ. Γιώργο Βρεττάκο, το Δ/ντη του Γραφείου του κ. Μίσκα Γιάννη και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ της ΝΔ κ. Γιώργο Μπαρμπούνη, επισκέφθηκαν το Δήμο.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον υφυπουργό αλλά και το κυβερνητικό κλιμάκιο, για ζητήματα αγροτικής οδοποιίας, διαχείρισης υδάτων, βελτίωσης υποδομών, μεμονωμένα ζητήματα γεωργών, μελισσοκόμων, αλιέων τα επαγγέλματα των οποίων δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια λόγω των κλιματικών αλλαγών ενώ υπήρξε διαλογική συζήτηση αναφορικά με τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη  μέσω του συγκεκριμένου υπουργείου καθώς και η ετοιμότητα που θα πρέπει να έχει ο Δήμος για να συμμετέχει σ΄ αυτά.

Σε δήλωση του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ανέφερε: «Στόχος μας, είναι να μην αποτελεί για το δήμο μονοκαλλιέργεια ο τουρισμός, δεδομένου ότι υπάρχουν διεθνείς μεταβαλλόμενες συνθήκες για τις οποίες δεν θα ήταν φρόνιμο να υπάρχει μόνο η στόχευση αυτή. Χρειαζόμαστε εναλλακτική πηγή οικονομίας (όπως η αγροτική παραγωγή, η κτηνοτροφία και η αλιεία). Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μεριμνά για ζητήματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα (αγροτική οδοποιία, άρδευση, αναβάθμιση και ποιοτική εξέλιξη της παραγωγής) λόγω του ιδιαίτερου κλίματος και των συνθηκών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή». Μεταφέρθηκαν επίσης στον υπουργό, αιτήματα για την έκτακτη στήριξη γεωργών, μελισσοκόμων και άλλων παραγωγικών τάξεων λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί τον τελευταίο καιρό και που σχετίζονται κυρίως με τις κλιματικές συνθήκες.

Image
μενεγακης κελετσης

Επιπλέον τέθηκε το ζήτημα της άρδευσης, αφού τόσο ο δήμος Αγίου Νικολάου, όπως και άλλοι δήμοι της χώρας, δεν μπορούν όπως έχει ήδη διαπιστωθεί, να καλύψουν σε βάθος χρόνου να τις ανάγκες που παρουσιάζονται, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, θα πρέπει να υπάρξει στο εξής διαφορετική διαχείριση από άλλο φορέα. Τέλος, ο κ. Μενεγάκης ενημέρωσε για τα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία στηρίζει ο Δήμος και βρίσκονται σε εξέλιξη με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης και αναμένεται να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα στο άμεσο μέλλον».

Image
μενεγακης κελετσης

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, παρέδωσε στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κελέτση υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου. Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Δημόσιου Χώρου και Καθημερινότητας κ. Νίκος Καμινογιαννάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Γεωργίας και Άρδευσης κ. Κων/νος Αφορδακός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος για την δολοφονία Κουνάλη

ΠΑΓΝΗ: Οσμή σκανδάλου με το Pet Scan - Είχε εγκριθεί και μονάδα παραγωγής του ραδιοφαρμάκου!

Δήμος Ηρακλείου: Ψάχνουν και δε βρίσκουν βρεφονηπιοκόμους για τους βρεφικούς σταθμούς!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis