Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

130.000 € στο δήμο Αγίου Βασιλείου για τη αποκατάσταση καταστροφών από θεομηνίες

Image
Δημος Αγίου Βασιλείου
 clock 20:42 | 16/11/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Στη έγκριση χρηματοδότηση ύψους 130.000 ευρώ με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες προχώρησε με απόφαση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας.

Η έκτακτη χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης επιχορήγησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών με Κωδικό ΟΠΣ 5168277 και εντάσσεται στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025».

Όπως αναφέρει σε δήλωση ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η πρόσφατη πρόσθετη χρηματοδότηση για το Δήμο Αγίου Βασιλείου ύψους 130.000 ευρώ στο πλαίσιο χρηματοδότησης Δήμων της χώρας από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα με στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή. Οι συνολικές παρεμβάσεις σε επίπεδο αποκατάστασης ήδη υπερβαίνουν τις 730.000 ευρώ. (200.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας «Ανακατασκευές των δικτύων υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές», και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημίων σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας με το ποσό των 400.000). Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ Στέλιο Πέτσα για την ουσιαστική συμβολή του στην αντιμετώπιση των καταστροφών που αποτελεί μέρος της συνολικής κυβερνητικής στρατηγικής για το ζήτημα».

Με την υπογραφή της απόφασης ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η ολιστική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και η επανάληψη κρίσεων με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές στο Δήμο Αγίου Βασίλειου αποτελούν προκλήσεις κομβικής σημασίας για τις οποίες έχουμε αναπτύξει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Όχι μόνο για την διαχείριση των προαναφερθέντων κινδύνων αλλά και για την αποκατάσταση των κρίσιμων υποδομών για το Δήμο μας. Σε αυτή την κατεύθυνση η χρηματοδότηση 130.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και σε αυτή την κατεύθυνση θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα».

 

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Χερσονήσου: Εγκρίθηκαν πιστώσεις 8,5 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο

Τα μηνύματα Αρναουτάκη - Λαμπρινού για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ιεράπετρα: Προεγκρίθηκε η διακήρυξη για υποέργα σε αγροτικούς δρόμους

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis