Αθλητικά

Βαριές τιμωρίες για χούλιγκαν στην Ιταλία

imagehandler2.jpg

Δεκαετής αποκλεισμός από τα γήπεδα  επιβλήθηκε σε 38 οργανωμένους οπαδούς της Γιουβέντους.
Οι ηγετικές μορφές πέντε συνδέσμων των «μπιανκονέρι», συνελήθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αρχών, με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Έξι από αυτούς έχουν προφυλακιστεί και πέντε βρίσκονται σε κατ' οίκων περιορισμό εν΄ όψει των δικών, ωστόσο ήδη η Εισαγγελία του Τορίνο τους επέβαλλε τιμωρία δεκαετούς απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα, ο μεγαλύτερος τέτοιος αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στην Ιταλία!

Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Μεσογειακοί Αγώνες

Μεσογειακοί Αγώνες

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι αντί για το 2021, θα διεξαχθούν το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό. Ο φόβος πως η διοργάνωση θα αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς θα πέσει πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, να μετατεθούν για το 2022. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η αλλαγή έγινε με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά να εξασφαλιστεί και η προετοιμασία των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.