Αθλητικά

UEFA: Σχεδιάζει Champions League με 36 ομάδες

Champions League

Την αύξηση στον αριθμό των ομάδων που μετέχουν στους ομίλους του Champions Leagueαπό 32 σε 36 εξετάζει η UEFA, σύμφωνα με ρεπορτάζ της της βρετανικής Telegraph.

Oπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέφτεται την αύξηση των ομάδων που αγωνίζονται σοτυς χρυσοφόρους ομίλους, από τη σεζόν 2024-25,από 32 σε 36, με στόχο να ικανοποιήσει τις λίγκες που πιέζουν για ακόμα περισσότερες ομάδες, αλλά και για περισσότερα παιχνίδια, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα από τους χορηγούς και τα τηλεοπτικά.

Σύμφωνα με το νέο πλάνο, κάθε ομάδα που θα προκρίνεται στους ομίλους θα δίνει 10 παιχνίδια (από 6 που ισχύουν σήμερα), κάτι που σημαίνει ότι η UEFA εξετάζει ένα εντελώς νέο τρόπο διεξαγωγής με 6 ομίλους των 6 ομάδων και δέκα αγωνιστικές ανά όμιλο.

Το σχέδιο βρίσκεται σε θεωρητικό επίπεδο, όμως όπως αναφέρει η Telegraph, οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι βλέπουν με θετικό μάτι τις αλλαγές και έχουν δηλώσει ότι θα προσφέρουν τη στήριξή τους, αν αυτό προχωρήσει.

Αθλητικά

Νάπολι: Ονόμασε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» το «Σαν Πάολο»

maradoa.jpg

Στη μνήμη του ποδοσφαιριστή που άλλαξε την ιστορία της ομάδας και της πόλης γενικότερα, το «Σαν Πάολο» μετονομάστηκε και επισήμως σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Με αυτό τον τρόπο η Νάπολι αποφάσισε να τιμήσει τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο  Μαραντόνα ,ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από 9 ημέρες από ανακοπή καρδιάς βυθίζοντας στην θλίψη τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ύστερα από ψήφισμα που εγκρίθηκε την Παρασκευή (4/12), η φυσική έδρα των «παρτενοπέϊ» θα ονομάζεται στο εξής «Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Το ψήφισμα, το οποίο έθεσε στη διαδικασία ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι ντε Ματζίστρις και η σύμβουλος για την τοπωνυμία Αλεσάντρα Κλεμέντε, υπογράφηκε από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου στη διάρκεια της συνεδρίασης στο "Palazzo San Giacomo".