Αθλητικά

Τον Μάιο η απάντηση της UEFA στον Παναθηναϊκό

uefa.jpg

Μέχρι το Μάιο θα πρέπει να περιμένουν στον Παναθηναϊκού για να μάθουν αν τελικά η ομάδα τους θα επιστρέψει από τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι γνωστό εδώ και μέρες πως με την επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στη Νιόν, οι «πράσινοι» προσπαθούν να μειωθεί η ποινή που τους έχει επιβληθεί προκειμένου να αγωνιστούν και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Φυσικά η υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι, ενώ όπως φαίνεται θα χρειαστεί και αρκετός χρόνος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport» όλα δείχνουν πως ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα αποφασίσει η UEFA θα υπάρχει τον Μάιο.

Μέχρι τότε πάντως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει στείλει σχετικό αίτημα στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί αν η UEFA θα ανοίξει εξ’ ολοκλήρουν τον φάκελο που περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις των ομάδων που είχαν τιμωρηθεί για αντίστοιχους οικονομικούς λόγους με τον Παναθηναϊκό ή θα ασχοληθεί μεμονομένα με τους «πράσινους».

Το βέβαιο είναι πως το «τριφύλλι» έχει μπει και πάλι στον δρόμο της οικονομικής κανονικότητας και μοιάζει πιθανό, πλέον, η UEFA να καθίσει στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσει τη μείωση της ποινής. 

Αθλητικά

Η FIFA δοκιμάζει μια νέα τεχνολογία για το οφσάιντ

οφσάιντ

Η FIFA θα χρησιμοποιήσει την  η τεχνολογία γιατί πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των αποφάσεων για τα οφσάιντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, δήλωσε αξιωματούχος της στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD.

«Στόχος είναι να είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με αυτό το σύστημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ» δήλωσε ο Γιοχάνες Χολτζμίλερ, του τμήματος τεχνολογίας και καινοτομίας της FIFA. Οι δοκιμές διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου συλλόγων το 2019, αλλά το σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο για χρήση.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναγνωρίζει την ακριβή στιγμή που η μπάλα παίζεται προς τα εμπρός και θα βαθμονομεί τις γραμμές που δείχνουν τη θέση του επιτιθέμενου, ο οποίος είναι έτοιμος να λάβει μια πάσα, σε σχέση με την μπάλα.

«Η ιδέα πίσω από αυτήν την τεχνολογία για το οφσάιντ είναι να επιταχυνθεί ο έλεγχος τέτοιων καταστάσεων μέσω του VAR», συμπλήρωσε ο Χολτζμίλερ.