Αθλητικά

Το μπάσκετ της Κρήτης συγκεντρώνει σχολική ύλη για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

hamogelo_paidioycopy.jpg

Το μπάσκετ μπορεί να είναι ένα άθλημα με στόχο την ψυχαγωγία, όμως η παιδεία είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού. 

Έτσι στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης αλλά και του ''ευ αγωνίζεσθαι'' που προβάλλει ο αθλητισμός, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, στηρίζει την μη κερδοσκοπική οργάνωση ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' και συγκεντρώνει σχολική ύλη για παιδιά που την έχουν ανάγκη. 

Γι’ αυτό το λόγο καλεί τα σωματεία της να… «παίξουν ομαδικά» και να βοηθήσουν την συγκεκριμένη δράση, συγκεντρώνοντας σχολική ύλη, προκειμένου όλοι μαζί να καλύψουν κάθε ανάγκη στους μαθητές της Κρήτης. Το κάθε σωματείο καλείται να αναλάβει τη συγκέντρωση της σχολικής ύλης και να την παραδώσει, από τις 15/9 έως 25/9 στα παρακάτω σημεία συγκέντρωσης:

 

Νομός Λασιθίου: Η παραλαβή των σχολικών ειδών από όλο τον νομό, θα γίνει από τις έδρες των σωματείων από τον υπεύθυνο κ. Μιχάκη Νικόλαο κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 6945461324. 

 

Νόμος Ηρακλείου: Γραφεία ΕΚΑΣΚ (Σπύρου Μουστακλή, κλειστό γυμναστήριο Λίντο) Δευτέρα-Παρασκευή 9:00 έως 16:00 (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-316431).
 

Νομός Ρεθύμνου: Κλειστό Γυμναστήριο Ρεθύμνου (κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο κ. Γιάννη Καλαϊτζάκη στο τηλέφωνο 6932726232).
 

Νομός Χανίων: Κλειστό γυμναστήριο Κλαδισου (Δευτέρα-Παρασκευήή 16.00-18.00), υπεύθυνος  κ. Γιάννης Ερηνάκης. 

 

Η προσπάθεια απευθύνεται πέρα από το μπάσκετ, σε όλους όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών και μαθητριών σε όλη την Κρήτη.

 

''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' ανήκει και σε εσάς που συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια κάθε παιδί να έχει όλα όσα δικαιούται.

Οι ανάγκες για τη συγκέντρωση της σχολικής ύλης είναι: 

● Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου -λυκείου 
● Τετράδια 3-4 θεμάτων
● Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
● Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί) 
● Τέμπερες - Κηρομπογιές
● Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες
● Μαρκαδόρους - Ξυλομπογιές
● Μολύβια
● Στυλό
● Γόμες
● Ξύστρες
● Διορθωτικά
● Πινέλα
● Κασετίνες
● Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα 
● Φακέλους με λάστιχο
● Χαρτί Α4
● Διαφάνειες
● Κόλλες (στικ και υγρές)
● Πλαστελίνες
● Διάφανο αυτοκόλλητο για την προστασία βιβλίων 
● Ψαλιδάκια
● Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.) 

 

Η υποστήριξη σας, είναι σήμερα περισσότερο πολύτιμη από ποτέ, με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα μας, οι οικογένειες και τα παιδιά.

 

 ''Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε''».

 

Αθλητικά

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Με self test οι αθλητικές δραστηριότητες και οι ακαδημίες

παιδιά - self test

Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων selftest, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και των αθλητών – εργαζομένων, συμφώνησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων:

• Για όλες τις προπονήσεις ηλικιακών κατηγοριών (13-18 ετών) σε όλα τα αθλήματα, οι οποίες επιτρέπονται από χτες Δευτέρα, 10 Μαΐου, θα αρκεί η προσκόμιση της δισεβδομαδιαίας «σχολικής βεβαίωσης» έπειτα από τα αντίστοιχα selftest, ενώ -αναλόγως τη διαβάθμιση για το «επίπεδο επικινδυνότητας» του εκάστοτε αθλήματος- θα απαιτείται η διενέργεια καιrapidtestως εξής:

 

. μία φορά ανά τρεις εβδομάδας για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «χαμηλού-μεσαίου»,

. μία φορά ανά δύο εβδομάδες για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «μεσαίου» και «υψηλού».

• Για τους αθλητές – εργαζόμενους, εφόσον υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο selftest, ισχύουν για προπονήσεις τα παραπάνω.

Αν δεν υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό test, τότε θα απαιτείται η διενέργεια rapid test ως εξής:

. μία φορά ανά τρεις εβδομάδας για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «χαμηλού-μεσαίου»,

. μία φορά ανά δύο εβδομάδας για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «μεσαίου»,

. μία φορά κάθε εβδομάδα για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «υψηλού».

• Σε ότι αφορά στη λειτουργία των Ακαδημιών (ηλικίες 6-12 ετών), η οποία θα επιτραπεί από την προσεχή Δευτέρα 17 Μαΐου, πέραν των άλλων Οδηγιών, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα εκδοθούν τις προσεχείς ημέρες από την ΓΓΑ (https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-...), θα αρκεί η προσκόμιση της δισεβδομαδιαίας «σχολικής βεβαίωσης» έπειτα από τα αντίστοιχα self test.

Συστήνεται, μάλιστα, για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να εξοικειώνονται τα παιδιά με το αυτοδιαγνωστικό τεστ, η επιτηρούμενη διεξαγωγή του από εξειδικευμένο προσωπικό στις Ακαδημίες με συχνότητα μία φορά ανά δύο εβδομάδες.

Επιπλέον, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν εγκρίνει ακόμα την αντικατάσταση των προληπτικών ελέγχων με την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, έως ότου ληφθεί απόφαση που θα αφορά συνολικά τις πάσης φύσεως δραστηριότητες των πλήρως εμβολιασμένων για όλη τη χώρα.

Παράλληλα, θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα η λειτουργία των ειδικών πισινών για «BabySwimming».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι «η συντεταγμένη επανεκκίνηση του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού εξαρτάται από την αυστηρή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο καθένας μας, από το πόστο του, οφείλει να περιφρουρήσει την πιστή εφαρμογή τους, προκειμένου η σταδιακή επιστροφή και στην αθλητική κανονικότητα να περνά με ασφάλεια από το κάθε στάδιο στο επόμενο, δεδομένου ότι η πανδημία δεν τελείωσε.
Γνωρίζω ότι η αθλητική οικογένεια σέβεται αυτές τις προϋποθέσεις και είναι εξαιρετικά πειθαρχημένη, χαρακτηριστικά στοιχεία άλλωστε που διέπουν το αθλητικόμας οικοδόμημα. Η μάχη με τον covid-19 είναι διαρκής και ομαδική και θα βγούμε νικητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΦΗ: 22 χρόνια από τον θάνατο του Πέτρου Βουζουνεράκη

ΓΓΑ: Πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ σε 1403 σωματεία