Την απόσυρσή του από την εθνική Αργεντινής ανακοίνωσε λίγο μετά την ήττα από τη Γαλλία με 4-2 και τον αποκλεισμό από τη συνεχεία του Μουντιάλ ο Χαβιέ Μαστσεράνο.
«Ήρθε η ώρα να πω αντίο, να αποσυρθώ και να βλέπω τα παιχνίδια από την κερκίδα. Μακάρι στο μέλλον τα παιδιά να μπορέσουν να πετύχουν κάτι. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δε συμβαίνει αυτό που θέλει κάποιος. Είναι ένα παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να μην αισθανόμαστε τύψεις για τίποτα. Πιστεύω πως τόσο η ομάδα όσο και εγώ προσωπικά, έχουμε δώσει όλα όσα είχαμε» τόνισε ο 34χρονος προσθέτοντας πως «από εδώ και στο εξής θα είμαι οπαδός της εθνικής. Τελείωσε η θητεία μου».
Λίγη ώρα αργότερα, ο Λούκας Μπίλια αποφάσισε να ακολουθήσει τα «χνάρια» του Χαβιέ Μαστσεράνο και να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στα 30 του.
Ο Μπίλια είχε 58 εμφανίσεις και ένα γκολ με τη φανέλα των δύο φορές παγκόσμιων πρωταθλητών.