Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: «Σφράγισε» την παραμονή ο Λεβαδειακός, 3-0 τον Πανσερραϊκό - Νίκη της Καλλιθέας στη Λαμία

λεβαδειακος
 clock 19:50 | 05/04/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Λεβαδειακός έκανε το «2 στα 2» στα play-out της Super League και ουσιαστικά «κλείδωσε» την παραμονή του στην κατηγορία, νικώντας στη Λιβαδειά 3-0 τον Πανσερραϊκό. Ο Οζμπολτ στο 28΄, ο Λιάγκας στο 44΄ και ο Ζίνι με πέναλτι στο 80΄ ήταν οι σκόρερ των Βοιωτών, που είχαν ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ. Η μακεδονική ομάδα, η οποία ήταν εντελώς ακίνδυνη σήμερα, διατηρεί απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά δεν μπορεί ακόμη να αισθάνεται ασφαλής.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι από το ξεκίνημα του ματς, απείλησαν αρχικά με τους Τσοκάι και Ζίνι, για να ακολουθήσουν δύο σπουδαίες ευκαιρίες του Μπάλτσι, στο 20΄ (απέκρουσε ο Γκουγκελασβίλι) και στο 27΄ (μόλις άουτ). Τελικά, ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ που δικαιούτο στο 28΄, όταν και πάλι ο Γκουγκελασβίλι σταμάτησε τον Μπάλτσι, αλλά στην επαναφορά ο Οζμπολτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αν και κατέβασαν κάπως ρυθμούς, οι «πράσινοι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα πριν τελειώσει το ημίχρονο (44΄), με δυνατό σουτ του Λιάγκα, και εδραίωσαν το προβάδισμά τους.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι στο β΄ μέρος, αλλά δεν στάθηκε ικανός να απειλήσει την εστία του Ανακερ, ενώ χρειάστηκε εκ νέου τις επεμβάσεις του Γκουγκελασβίλι, σε προσπάθειες των Ζίνι και Οζμπολτ, για να μην αυξηθεί κι άλλο ο δείκτης του σκορ. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όμως στο 80΄, όταν ο Ζίνι αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Βέρμπιτς από τον Βόλνεϊ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με το ένατο φετινό του γκολ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Τσάπρας - Πεταυράκης, Ομεόνγκα, Πιρές, Γκουγκελασβίλι, Βόλνεϊ, Δεληγιαννίδης, Σοφιανός, Μπετανκόρ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Ανακερ, Τσοκάι, Κωστή, Λιάγκας, Οζμπολτ, Μορέιρα (75΄ Εραμούσπε), Ζίνι (81΄ Αβραχαμ), Μπάλτσι (62΄ Λαμαράνα), Αμπού Χάνα, Τσάπρας (62΄ Βέρμπιτς), Γιαννιώτας (62΄ Γιαννιώτας)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκελασβίλι, Δεληγιαννίδης, Ντάβιντσον, Βόλνεϊ, Πεταυράκης (81΄ Καραμανώλης), Ομεόνγκα (59΄ Σοφιανός), Στάικος (68΄ Ζελέν), Πιρές, Χατζηστραβός (59΄ Ντέλετιτς), Σαλαζάρ (68΄ Γκαλβάν), Μπετανκόρ

Βήμα παραμονής για την Καλλιθέα 

Η Athens Kallithea ήταν η νικήτρια στην αναμέτρηση των ουραγών της Super League, καθώς επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος», για τη 2η αγωνιστική των play-out. Χάρη στα γκολ του Αλφαρελά στο 15΄ και του Λεμπόν στο 78΄, η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά πήρε το «πολύτιμο» τρίποντο και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, τουλάχιστον προσωρινά (ξεπέρασε τον Βόλο, ο οποίος υποδέχεται αύριο τον Παναιτωλικό). Παράλληλα, αύξησε σε εννέα βαθμούς τη διαφορά της από τη Λαμία, η οποία πλέον αναζητά ένα μικρό θαύμα για να μείνει στην κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 14΄, με κεφαλιά του Αλφαρελά που έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσιβελεκίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά το γκολ, ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του σκόρερ. Η ανωτερότητα της Καλλιθέας καρποφόρησε στο φινάλε του ημιχρόνου (45΄), όταν ο Μερκάτι βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Αλφαρελά και ο Γάλλος επιθετικός απέφυγε τον Κόστιτς και άνοιξε το σκορ.

Με αντίστοιχη εικόνα ξεκίνησε και το β΄ μέρος, με τον Αλφαρελά να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 47΄, στέλνοντας την μπάλα άουτ μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Ντεμέτριους. Στη συνέχεια, όμως, ήταν η Λαμία αυτή που απείλησε, πρώτα με απευθείας φάουλ του Σόρια (50΄) και έπειτα με σουτ του νεοεισελθόντα Μπιλάλ (52΄), προσπάθειες που σταμάτησαν στον Γκέλιο. Ο Κόστιτς κράτησε προσωρινά «ζωντανούς» τους γηπεδούχους, διώχνοντας την κεφαλιά του Πασαλίδη στο 72΄, αλλά στο 78΄ νικήθηκε από τον Λεμπόν (που είχε περάσει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα, αντί του Βαλμπουενά). Το δεύτερο γκολ της Athens Kallithea ουσιαστικά «έσβησε» το ματς και μαζί τις ελπίδες της Λαμίας για παραμονή στη Super League.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: Σακόρ, Βλαχομήτρος, Ρινγκ - Πασαλίδης, Μεγιάδο, Λουκίνας

ΛΑΜΙΑ (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Σάντσες (46΄ Μπιλάλ), Γιαννούτσος, Γκοτζαμανίδης, Αθανασακόπουλος (82΄ Χαντάκιας), Σακόρ, Ρινγκ, Τσιμπόλα, Λέικ (62΄ Τσάβες), Σόρια, Βλαχομήτρος

 

ATHENS KALLITHEA (Στέλιος Μαλεζάς): Γκέλιος, Μεχίας, Καινούργιος, Τσιβελεκίδης, Πασαλίδης, Μεγιάδο, Βρακάς (65΄ Σοϊρι), Αλφαρελά (82΄ Λουκίνας), Μερκάτι (82΄ Μεταξάς), Ντεμέτριους (73΄ Εντιαγέ), Βαλμπουενά (73΄ Λεμπόν)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Super League: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και οι βαθμολογίες σε playoffs και playouts

Super League 2: Ήττα για τα Χανιά και η παραμονή πήρε παράταση (βίντεο)

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis