Ο προπονητήςΤόνι Μινιτσιέλο, που βοήθησε τη Βρετανίδα πρωταθλήτρια του στίβου Τζέσικα Ένις-Χιλ να κερδίσει Ολυμπιακούς και παγκόσμιους τίτλους αποκλείστηκε ισόβια για ανάρμοστη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της «σεξουαλικής κακοποίησης» με αθλήτριες του για μια περίοδο 15 ετών.
''Ο Τόνι Μινιτσιέλο κρίθηκε ένοχος για σειρά καταγγελιών σεξουαλική ςκακοποίησης από αθλήτριες που προπονούσε που ισοδυναμούσαν με «κατάφωρη παραβίαση εμπιστοσύνης», δήλωσε διοικητικό όργανο της Βρετανικής Ομοσπονδίας Στίβου.
Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Μινιτσιέλο εναντίον αθλητριών περιελάμβανε ανεπιθύμητο άγγιγμα, «ακατάλληλες σεξουαλικές αναφορές και χειρονομίες» και «επιθετική συμπεριφορά, εκφοβισμό και συναισθηματική κακοποίηση».
«Αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις εμπιστοσύνης από τον κ. Μινιτσιέλο, οι οποίες είχαν σοβαρές συνέπειες για την ψυχική υγεία και την ψυχική ευημερία των αθλητών υπό την ευθύνη του», ανέφερε η Βρετανική Ομοσπονδία Στίβου και ευχαρίστησε και επαίνεσε τις αθλήτριες που κατέθεσαν κατά του Βρετανού προπονητή, χωρίς να τις κατονομάσει. Δεν ξεκαθαρίστηκε αν αναμεσα τους ήταν η Ολυμπιονίκης, Ένις-Χιλ .
Ο Μινιτσιέλο έγινε πολύ γνωστός καθοδηγώντας το αστέρι του επτάθλου, Ένις-Χιλ σε τρεις παγκόσμιους τίτλους από το 2009 έως το 2015, καθώς και σε χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και 2016 αντίστοιχα.

Αν και ο Βρετανός προπονητής δεν μπορούσε να τιμωρηθεί από τις αρχές στίβου επειδή η άδεια του έληξε κατά τη διάρκεια της δίωξης, ουσιαστικά αποβλήθηκε από το άθλημα.
«Ως εκ τούτου, η Βρετανική Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε ότι δεν θα δεχτεί καμία μελλοντική αίτηση του κ. Τόνι Μινιτσιέλο για άδεια προπονητή », δήλωσε ο βρετανικός οργανισμός στίβου.
Ο διάσημος προπονητής στίβου, βρέθηκε εκτός εθνικής ομάδας στίβου της χώρας, το καλοκαίρι του 2021, πριν αυτή ταξιδέψει για το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από σειρά καταγγελιών εις βάρος του από αθλήτριες που προπονούσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βόλος-ΟΦΗ 2-1: Διπρόσωπη η Κρητική ομάδα-Αιχμηρές δηλώσεις Νιόπλια (video)
Champions League: Προκρίθηκαν στην παράταση η Αϊντχόφεν και η Ντινάμο Κιέβου