Αθλητικά

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση των Super League 2-Football League

SUPER LEAGUE 2

Στη Βουλή κατατέθηκε το νέο αθλητικό σχέδιο νόμου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η αναδιάρθρωση - συγχώνευση των κατηγοριών Super League 2 και Football League. Η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα αρχίσει την Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και ημερομηνία ψήφισής του έχει καθορισθεί η επόμενη Πέμπτη (17 Ιουνίου).

Το νέο αθλητικό σχέδιο νόμου φέρει τον τίτλο – “σιδηρόδρομο” «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA – UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Σε αυτό δεν γίνεται λόγος για τις Β’ ομάδες των ΠΑΕ της Super League 1 (για πρακτικούς λόγους) κι αναμένεται να προστεθεί με τροπολογία στη διάρκεια της συζήτησής του στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- σύμφωνα με το ΑΠΕ:

➜ Η αναδιάρθρωση – συγχώνευση των Super League 2 και Football League σε μια κατηγορία με κριτήρια όπως η μεγάλη αύξηση του απαιτούμενου Μετοχικού Κεφαλαίου, της απαιτούμενης Εγγυητικής Επιστολής, της υποχρέωσης συμμετοχής μεγάλου αριθμού Ελλήνων ποδοσφαιριστών, της 3ετούς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κλπ.

➜ Η επαναφορά του «ιδιώνυμου», οι νέες ρυθμίσεις για τις Λέσχες Φιλάθλων, τις αλλαγές στην ευθύνη των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων και τη διενέργεια οργανωμένων μετακινήσεων.

➜ Η εξέταση των αναφορών για ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες που από την ΕΕΑ, ανατίθεται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας.

➜ Η νέα ΕΕΑ, για τα μέλη της οποίας θα χρειάζεται «γνώμη» της Βουλής.

➜ Η δυνατότητα να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να συμψηφίζουν τις δαπάνες με το μίσθωμα (ανακατασκευή Καυτανζογλείου για να το χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ).

➜ Θέματα επαγγέλματος προπονητών, αναγνώρισης πτυχίων τους κλπ.

➜ Η απελευθέρωση των μεταγραφών των ερασιτεχνών αθλητών στα 19 τους χρόνια (αυξήθηκε κατά τι, στη διαβούλευση προβλεπόταν στα 18).

➜ Η δημιουργία κλιμακίων ελέγχου της ΓΓΑ προς σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τένις: «Πλώρη» για το τρόπαιο έβαλε ο Τσιτσιπάς

Βόλει: Έρχεται Ηράκλειο η Εθνική Γυναικών για προετοιμασία