Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Roland Garros: Στον τελικό ο Αλκαράθ ύστερα από 5 συγκλονιστικά σετ κόντρα στον Σίνερ!

alkarath
 clock 20:13 | 07/06/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών για ένα ακόμη συγκλονιστικό μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Roland Garros, με τον Ισπανό τελικά να επικρατεί οριακά ύστερα από 5 σετ και να προκρίνεται για παρθενική φορά στην καριέρα του στον τελικό του παριζιάνικου Open!

Το ξεκίνημα, ωστόσο, ανήκε στον Σίνερ, ο οποίος πήρε καθαρά το πρώτο σετ και έδειχνε να «έχει» τον αντίπαλό του. Ο Αλκαράθ, όμως, αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1, πριν ο Ιταλός πάρει ξανά προβάδισμα κερδίζοντας και το τρίτο σετ στις λεπτομέρειες.

Κι όμως, ο «Καρλίτος» βρήκε τις απαντήσεις στη συνέχεια, κυρίως λόγω της εξαιρετικής του άμυνας στο χώμα του Παρισιού, αλλά και των καθαρών χτυπημάτων του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλκαράθ είχε 65 νικηφόρα χτυπήματα έναντι μόλις 39 του Σίνερ, παρότι είχε περισσότερα αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του (58 έναντι 44).

Το τελικό 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 φαντάζει δίκαιο, βάσει συνολικής απόδοσης στο κεντρικό κορτ «Philippe Chatrier». Έτσι ο Αλκαράθ έκανε το 5-4 στις νίκες στις αναμετρήσεις του με τον Σίνερ και παράλληλα έγινε ο νεότερος παίκτης στην Ιστορία του αθλήματος που καταφέρνει να προκριθεί σε τρεις τελικούς διαφορετικών grand slam. Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο νικητής του δεύτερου χρονικά ημιτελικού ανάμεσα σε Σάσα Ζβέρεφ και Κάσπερ Ρουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Και επίσημα τέλος από το Περιστέρι ο Σπανούλης

Μπάσκετ: Στα τελικά του Πανελληνίου παίδων το “Ηράκλειο” ΟΑΑ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis