Αθλητικά

Πρωταθλήτριες Κρήτης οι Μικτές ΕΠΣΗ

Η μικτή Κ12

Με γκολ των Νοικοκυράκη και Γκούντελου η Μικτή Κ14 ΕΠΣΗ επικράτησε 2-0 των Χανίων και πήρε το πρωτάθλημα Κρήτης. Στους 16 το συγκρότημα του Γιάννη Χατζησεβαστού θα φιλοξενήσει τα Δωδεκάνησα στο Ηράκλειο.

Πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε και η Μικτή Κ12 της ΕΠΣ Ηρακλείου! Το συγκρότημα του Ηρακλείου επικράτησε με 5-2 των Χανίων στο γήπεδο του ΠΟΑ και κατέκτησε παναξια το πρωτάθλημα Κρήτης. Η πρωτιά στον 8ο όμιλο φέρνει την Μικτή Κ12 ΕΠΣΗ να υποδέχεται στην επόμενη φάση των "16" του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος την Μικτή Λέσβου (δευτεραθλητρια 7ου ομίλου), σε αγώνα που θα γίνει στο Ηράκλειο τέλη Μαρτίου.

Αθλητικά

VAR: Αλλαγές στον κανονισμό για το χέρι, ο ρόλος της... μασχάλης

balla.jpg

To Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (ΙFAB) ανακοίνωσε αλλαγές σχετικά με τον καταλογισμό παράβασης σε χέρι παίκτη για την σεζόν 2020-21, αλλάζοντας επίσης το πρωτόκολλο VAR και με υπόσχεση για  την αναθεώρηση του κανόνα του οφσάιντ.

«Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν  οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή  και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα γκολ που ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν θα μετρούν κανονικά από την επόμενη περίοδο.

Η IFAB κάνει σαφείς συστάσεις στους  διαιτητές να κάνουν χρήση της τεχνολογίας. Πρόκειται για μια ακόμη προειδοποίηση προς την Premier League, η οποία είχε απλώς δώσει όλη τη δύναμη της απόφασης για αναθεώρηση αποφάσεων στον υπεύθυνο του VAR.