Αθλητικά

Προπονητική ημερίδα με τον Δέλλα το Σάββατο στο Ηράκλειο

delas.jpg

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την ΕΠΣΗ, διοργανώνει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 -15.00 ημερίδα στο ξενοδοχείο Ibis, με τη συμμετοχή ειδικών του χώρου, από τους οποίους ξεχωρίζει ο Τραϊανός Δέλλας.

Η ημερίδα ξεκινάει στις 9 όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Ντουρουντός εργοφυσιολόγος και βιοχημικός της άσκησης – προπονητής φυσικής κατάστασης και απόδοσης UEFA A’ με θέμα:Νέες προπονητικές μέθοδοι και εφαρμογές βελτίωσης φυσικών ικανοτήτων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ακολουθεί στις 10:30 ο καθηγητής Βιοχημείας της άσκησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θανάσης Τζαμούρτας με θέμα: Αξιολόγηση ικανοτήτων φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο.Στις 11:30 θα μιλήσει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κάτοχος ouefa pro και πρώην προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης με θέμα: οι λύσεις που δίνει η προπόνηση στα προβλήματα του αγώνα.
Στη 1μμ, ακολουθεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών Μαρία Ψυχουντάκη με θέμα: από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα, μια δυναμική διαδρομή και η ημερίδα ολοκληρώνεται με την εισήγηση του Τραϊανού Δέλλα, μέλους της χρυσής ομάδας ποδοσφαίρου 2004 και πρώην προπονητής ΑΕΚ, Ατρομήτου, Παναιτωλικού, με θέμα το Team building.

Αθλητικά

Πρόσκληση του Αυγενάκη για εθελοντική αιμοδοσία

Ο κ. Αυγενάκης

Επιστολή προς την αθλητική κοινότητα της χώρας απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Απευθυνόμενος προς τις 48 Ομοσπονδίες, τις Λίγκες, τις κατά τόπους Ενώσεις και τα Σωματεία, προτρέπει για να ενταθεί η εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε να μην παρατηρηθεί μείωση των αποθεμάτων αίματος στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Καλεί όλη την αθλητική οικογένεια να παρακινηθεί και να εντατικοποιήσει τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δήμους Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, θα οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και σχεδιάζονται ανάλογες δράσεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη:

«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού.  Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».