Αθλητικά

Το πρόγραμμα του υποψηφίου για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου

liolios.jpg

 

 

Ο πρόεδρος του Προμηθέα Πάτρας και υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της Ε.Ο.Κ.  Βαγγέλης Λιόλιος κατέθεσε μέσω του dwsepasa.gr αναλυτικές προτάσεις σχετικά με την επόμενη ημέρα της Ομοσπονδίας. Ξεχωρίζουν: η τεχνοκρατική προσέγγιση, η έμφαση στην ταχύτητα και την διαφάνεια, η προτεραιότητα στις Ακαδημίες, η ελληνική σχολή μπάσκετ και το Μουσείο του μπάσκετ. 

Από αυτά μπορεί κανείς να ξεχωρίσει: 
- Διαχωρισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ του άμισθου Δ.Σ της Ομοσπονδίας και των έμμισθων στελεχών (τεχνοκρατών) που θα κληθούν να υλοποιήσουν το όραμα
- Αναλυτικό νέο οργανόγραμμα
- Πλήρης διαφάνεια με ανάρτηση όλων των εξόδων στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ.
- Πλήρης αυτοτέλεια του επαγγελματικού μπάσκετ και συνεργασία με αυτό
- Ψηφιακή μετάβαση στην επόμενη μέρα της λειτουργίας της Ομοσπονδίας
- Αναβάθμιση διαδικασιών σχετικών με τα σωματεία με σκοπό την μείωση των εξόδων και την επιτάχυνση των διαδικασιών
- Αναδιάρθρωση των κατηγοριών με γεωγραφικά κριτήρια
- Πλήρης Απαλλαγή των σωματείων από τα κόστη γραμματείας - διαιτησίας, που ως τώρα επιβάρυναν τις ομάδες
- Επαναλειτουργία γραφείου της ΕΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα 
- Υιοθέτηση του ιταλικού μοντέλου σχετικά με την ανάπτυξη νέων παικτών, με τις ομάδες να επιβραβεύονται με οικονομικούς πόρους βάσει της εξέλιξης τους
- Δημιουργία ξεκάθαρης ταυτότητας για την ελληνική σχολή μπάσκετ, με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων
- Δημιουργία Ελληνικού Μουσείου Μπάσκετ και ανάπτυξη του 3x3

 

Αθλητικά

Η ΑΕΚ δεν καταθέτει ένσταση

ΠΑΟΚ ΑΕΚ

Την απόφαση να μην καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του χθεσινού (15/7) αγώνα των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ, γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής της η ΠΑΕ ΑΕΚ. «Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου» τονίζει μεταξύ άλλων η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, που εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η «παράδοξη αυτή απόφαση» (όπως η ίδια τη χαρακτηρίζει), «θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας».

Κατόπιν αυτού, η βαθμολογία των πλέι-οφ της Super League παραμένει ως έχει, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο +3 από την ΑΕΚ και να χρειάζεται ένα βαθμό στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Άρη, προκειμένου να «σφραγίσει» τη δεύτερη θέση και το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League.

Η πλήρης ανακοίνωση της Ένωσης:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ένστασης, που έχει βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ, εναντίον του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ.

Η πρωτοφανής περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής δώδεκα ποδοσφαιριστών του αντιπάλου μας, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας (ειδικά αυτήν την εποχή) και η δεδομένη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League, αν προχωρούσαμε σε ένσταση, δεν αλλάζει τα πιστεύω μας.

Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ!

Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ' όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά!

Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις.

Η παράδοξη για πολλούς απόφασή μας, που έρχεται κόντρα στα ήθη που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μικρό δικό μας βήμα, θα εξελιχθεί σε άλμα προς τη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ποδοσφαίρου μας».