Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: «Ο Παππάς δεν ήθελε να γίνει το ματς»

Image
leoforos_epeisodia.jpg
 clock 13:56 | 27/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

To Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε για σήμερα σε απολογία τον Παναθηναϊκό για τα  επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. 

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και αρκετοί αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Super League​.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην απολογία (εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Γιάννη Κάρμη, την Αθηνά Μπαλωμένου και τον υπεύθυνο για το γήπεδο της Λεωφόρου, Γιάννη Παναγιωτίδη) έριξε τις ευθύνες στον διαιτητή Παππά για την μη έναρξη του αγώνα, ενώ ο Ολυμπιακός παρενέβη με τον Θοδωρή Γιαννίκο με αποτέλεσμα να μπορεί να καταθέσει εγγράφως υπόμνημα κατά της ένστασης του τριφυλλιού.

Μετά το υπόμνημα των ερυθρόλευκων (πρέπει να το καταθέσουν ως τις 16:00), οι πράσινοι θα πρέπει να απαντήσουν και αυτοί με υπόμνημα με αποτέλεσμα λόγω του μεγάλου όγκου εγγράφων η απόφαση θα βγει τη Δευτέρα.

Αναλυτικά οι διάλογοι:

Πρώτα θα εκδικαστεί η ένσταση της ΠΑΕ κατά του φύλλου αγώνα και της απόφασης Παππά να μην ξεκινήσει το ντέρμπι.

ΚΑΡΜΗΣ (δικηγόρος ΠΑΟ):  «Η απόφαση να μην τελεστεί ή να τελεστεί ένας αγώνας είναι πολύ σοβαρή απόφαση, διότι προκαλεί αντίδραση. Η απόφαση του διαιτητή δεν ήταν μόνο εσφαλμένη, αλλά και επιπόλαιη, διότι προκάλεσε όλα όσα απαράδεκτα ακολούθησαν. Στην αγωνία του ο Παππάς να μην διεξάγει το παιχνίδι, διανθίζει το φύλλο αγώνα με περιστατικά που δεν είχαν να κάνουν με τη διεξαγωγή του ματς. Το θέμα της υπαιτιότητας είναι σημαντικό γιατί θα έχουμε μεγάλες οικονομικές συνέπειες, από τη NOVA, τον ΟΠΑΠ, από τα εισιτήρια κ.α.».

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ: Θέλουμε να παρέμβουμε ως Ολυμπιακός στο θέμα της ένστασης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν έχετε ζητήσει παρέμβαση.

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ: Δεν μας καλέσατε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έπρεπε να είχατε ενημερωθεί.

ΚΑΡΜΗΣ: Στην πειθαρχική διαδικασία δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση. Η παρέμβαση είναι μη νόμιμη.

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ: Έπρεπε να μας συμπεριλάβετε στην κλήση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπορείτε να ζητήσετε πρόσθεση παρέμβαση και θα αποφανθούμε.

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ: Αιτούμαστε παρέμβαση κατά της ενστάσεως της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

ΚΑΡΜΗΣ: Να απορριφθεί η παρέμβαση ως αβάσιμη και αόριστη. Πρόκειται για διατάραξη της διαδικασίας! 

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ: Θα καταθέσουμε υπόμνημα για να μην διαταράξουμε τη διαδικασία. Δώστε μου ένα τρίωρο.

ΚΑΡΜΗΣ: Αρνούμαστε το κομμάτι του κατηγορητηρίου που λέει για σπασμένο λουκέτο στη 13 και σπασμένα κιγκλιδώματα. Αυτά συνέβησαν μετά την απόφαση του διαιτητή να μην ξεκινήσει το ματς και όχι πριν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Μάρτυρας):

-Όταν βγήκε η ομάδα του Ολυμπιακού εκτοξεύτηκαν πέντε φωτοβολίδες. Η μία βρήκε τον Φινμπόγκασον. Τότε ο κος Θεοδωρίδης απέσυρε την ομάδα στα αποδυτήρια. Από την πρώτη στιγμή ο κος Θεοδωρίδης έλεγε ότι με τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι.
-Η συμπλοκή στη θύρα 11 κράτησε ένα λεπτό. Δεν υπάρχει θέμα εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο από τη θύρα 11. Υπήρξαν αντεγκλήσεις με τους αστυνομικούς και ακολούθησε μια απώθηση. Αποκλείω ότι υπήρχε πρόθεση εισόδου.
-Σε κάθε θύρα είχαν τοποθετηθεί δύο λουκέτα, αλλά ειδικά γι’ αυτό το ματς είχε τοποθετηθεί και «κριπτονάιτ» που δεν κόβεται. Είναι αδύνατο να έσπασε.

-Υπάρχουν 45 κάμερες ασφαλείας. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτές. Μόνο η αστυνομία.
-Οι φωτοβολίδες έφυγαν από θύρα 13 και 14. Βρισκόμαστε σε διαδικασία εντόπισης των δραστών. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία σε αυτό. Είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν. Αλλά το υλικό είναι στη διάθεση της αστυνομίας.

-Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι. Φαντάζομαι για να έχει ξεκούραστους τους παίκτες του γιατί είχε ένα δύσκολο ματς με τη Μπάγερν.

Πιστεύω ότι ο διαιτητής δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι και έψαχνε τρόπους για να μην το ξεκινήσει. Από τις 6:30 δεν άνοιξε ρουθούνι. Ήταν… εκνευριστικά ήρεμο το γήπεδο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο φόβος του διαιτητή, επιβεβαιώθηκε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ: Είναι ο ηθικός αυτουργός των επεισοδίων. Δημιούργησε τεράστια έκρηξη σε όλο το γήπεδο με την απόφασή του

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιστεύετε ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά και δεν θα γινόταν τίποτα. Θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτός ο αγώνας;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ: Νομίζω δεν θα υπήρχε πρόβλημα. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπορείτε να ελέγξετε τους φιλάθλους σας;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ: Στο πλαίσιο του δυνατού μπορούμε να τους ελέγξουμε. Αλλά δεν είναι δουλειά της ΠΑΕ. Δεν έχουμε την ευθύνη του ελέγχου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε ποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα έπεφτε φωτοβολίδα και δεν θα διακοπτόταν ο αγώνας;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ: Σε πολλές περιπτώσεις θα ξεκίναγε ο αγώνας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή θεωρείτε αδικαιολόγητη την απόφαση του διαιτητή;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ: Παντελώς αδικαιολόγητη

Η κατάθεση του μάρτυρα ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε η αγόρευση του δικηγόρου της ΠΑΕ, Γιάννη Κάρμη.

ΚΑΡΜΗΣ: Έχει εκτεθεί ο κος Παππάς. Ζήτησε από την αστυνομία να εγγυηθεί κάτι που δεν μπορεί να διασφαλιστεί: Ότι δεν θα εκτοξευτεί άλλο αντικείμενο. Ο κος Παππάς προσπάθησε να εμφανίσει ότι η αστυνομία θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει αγώνας, ενώ στην πραγματικότητα η αστυνομία είπε ότι διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του. Υπήρξε η εντύπωση σε όλους ότι το ματς θα ξεκινήσει. Και ω τι έκπληξις, ο διαιτητής αποφάσισε αυθαίρετα να μην το ξεκινήσει. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και λαμβάνει όλα τα μέτρα. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί δεν έχουν απομονωθεί αυτά τα στοιχεία τόσα χρόνια;

ΚΑΡΜΗΣ: Δεν είναι εύκολο κύριε πρόεδρε.

ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει καμία υπαιτιότητα για την απόφαση του διαιτητή να μην ξεκινήσει ο αγώνας. Ο διαιτητής βγήκε έξω για 35 δευτερόλεπτα. Δεν έκανε ούτε τα αυτονόητα. Δεν πρέπει να εξουθενώσετε μια ομάδα με μια τόσο μεγάλη οικονομική βλάβη.

* Να επισημάνουμε πως η πλευρά του Παναθηναϊκού προσκόμισε το δεδικασμένο του 2005 για το Πανιώνιος-Ολυμπιακός όπου δεν προέκυψε υπαιτιότητα για καμία από τις δύο ομάδες.

πηγή:sdna.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis