Αθλητικά

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Επίθεση από αγνώστους στους διαιτητές

Λουίτζι Λαμόνικα

Δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους διαιτητές του αγώνα της EuroLeague Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα  81-82, για την 25η αγωνιστική της διοργάνωσης,  εξω από το ΟΑΚΑ μετά το τέλος της αναμέτρησης ,

Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν το παράθυρο στο ταξί, στο οποίο επέβαιναν με σφυρί και χτύπησαν τον Λουίτζι Λαμόνικα.

Διακομίστηκε με τραύματα στο πρόσωπο στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, Επέτρεψε στο ξενοδοχείο τις πρώτες πρωινές ώρες συνοδεία αστυνομίας και αργότερα αναχώρησε για την πατρίδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν αναχωρήσει για την Ιταλία, ο Λαμόνικα κατέθεσε στη διεύθυνση αστυνομικής βίας για το περιστατικό.

Αθλητικά

Η FIFA δοκιμάζει μια νέα τεχνολογία για το οφσάιντ

οφσάιντ

Η FIFA θα χρησιμοποιήσει την  η τεχνολογία γιατί πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των αποφάσεων για τα οφσάιντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, δήλωσε αξιωματούχος της στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD.

«Στόχος είναι να είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με αυτό το σύστημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ» δήλωσε ο Γιοχάνες Χολτζμίλερ, του τμήματος τεχνολογίας και καινοτομίας της FIFA. Οι δοκιμές διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου συλλόγων το 2019, αλλά το σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο για χρήση.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναγνωρίζει την ακριβή στιγμή που η μπάλα παίζεται προς τα εμπρός και θα βαθμονομεί τις γραμμές που δείχνουν τη θέση του επιτιθέμενου, ο οποίος είναι έτοιμος να λάβει μια πάσα, σε σχέση με την μπάλα.

«Η ιδέα πίσω από αυτήν την τεχνολογία για το οφσάιντ είναι να επιταχυνθεί ο έλεγχος τέτοιων καταστάσεων μέσω του VAR», συμπλήρωσε ο Χολτζμίλερ.