Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Έφτασαν στο Τόκιο οι πρώτοι αθλητές

Τόκιο Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι πρώτοι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι άρχισαν ήδη να καταφτάνουν στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για τους παίκτες της ομάδας σοφτμπολ της Αυστραλίας, οι οποίοι κατά την άφιξή τους στον τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο "Narita", κοντά στο Τόκιο, εμφανίσθηκαν χαμογελαστοί και έσπευσαν να υποβληθούν στο απαραίτητο τεστ Covid-19, καθώς και να ολοκληρώσουν τις διοικητικές διατυπώσεις.

Περίπου τρεις ώρες αργότερα, ένας Ιάπωνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι και οι 21 παίκτες και τα μέλη της αντιπροσωπείας τους, είναι «αρνητικοί» στον κορονοϊό.

Η Αυστραλιανή ομάδα, «ντυμένη» με τις χρυσοπράσινες εμφανίσεις, αναχώρησε με προορισμό την πόλη Ότα, όπου και θα εγκατασταθεί, περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο, στην περιοχή Γκούμα.

Όπως όλοι οι συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι παίκτες της Αυστραλίας υπόκεινται σε ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγείας, αφού έχουν εμβολιασθεί και έχουν υποβληθεί σε έλεγχο για κορονοϊό, πριν από την αναχώρησή τους.

Η ομάδα της Αυστραλίας θα κάνει προπονήσεις και θα δώσει αγώνες προετοιμασίας, ενάντια σε τοπικές ομάδες.

«Γνωρίζουμε ότι θα υποβληθούμε σε πολλά τεστ για κορονοϊό, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Θέλουμε να λάβουμε όλες τις πιθανές προφυλάξεις για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας, αλλά και όλων με όσους θα έλθουμε σε επαφή κατά τη διάρκεια της διαμονής μας», δήλωσε η Τζέϊντ Γουόλ, μία από τις παίκτριες των "Aussie Spirits".

Η τελική επιλογή 15 παικτών για τη διοργάνωση, θα ανακοινωθεί στις αρχές Ιουλίου. Στη συνέχεια, η ομάδα θα επιστρέψει στο Ολυμπιακό Χωριό στις 17 Ιουλίου και θα παίξει τον εναρκτήριο αγώνα με την Ιαπωνία στις 21 του μήνα - δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο δήμαρχος της Ότα, Μασαγιόσι Σιμίζου, δήλωσε στις 31 Μαΐου στους δημοσιογράφους ότι η πόλη του «είναι υπερήφανη που προσφέρει την υποστήριξή της για να δείξει τη φιλία της και να διατηρήσει τους μακροχρόνιους δεσμούς της με την Αυστραλία».

Ο αρχικός σχεδιασμός για συναντήσεις σε τοπικά σχολεία έχουν ακυρωθεί, αν και η πόλη εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα μπορέσει να οργανώσει εκδηλώσεις μέσω του διαδικτύου. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης, ο χώρος διαβίωσης της αυστραλιανής ομάδας θα περιορισθεί σε έναν όροφο ενός ξενοδοχείου, όπου οι παίκτες θα χρησιμοποιούν το γυμναστήριο, θα τρώνε και θα χαλαρώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΦΗ: Στο στόχαστρο οι Καρτάλης και Χουτεσιώτης

ΕΣΑΚΕ: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις του Προμηθέα για το ματς με το Λαύριο