Αθλητικά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “Β Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας J/24 στο Γάζι

istioploia.jpg

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Β', και τελική, φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σκαφών κλάσης J24, η οποία διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ) στον κόλπο του Ηρακλείου, στο Λιμανάκι της Παντάνασσας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό ιστιοπλοϊκές καιρικές συνθήκες για "δυνατούς παίκτες", με μεγάλο νικητή της Β' Φάσης αλλά και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2019 να αναδεικνύεται το πλήρωμα της Ελληνικής Αστυνομίας.  Το πλήρωμα ΕΥΝΙΚΗ, αν και προηγούνταν στη βαθμολογία από την Α' Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που είχε διοργανωθεί από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), τελικά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, τερματίζοντας όμως στη διόλου ευκαταφρόνητη 2η θέση.  Στην 3η θέση, ένα νεοσύστατο πλήρωμα, το ΚΡΑΚΕΝ, το οποίο επίσης έκανε την ανατροπή, καθώς με εμφατικό τρόπο ανήλθε μία θέση σε σύγκριση με την Α' Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
 
Την πρώτη ημέρα του αγώνα πραγματοποιήθηκαν 4 ιστιοδρομίες με διεύθυνση ανέμου από τις 340 μοίρες και ένταση από 13 έως 21 κόμβους. Τη δεύτερη μέρα ο άνεμος δυνάμωσε και η ένταση έφτασε από 25 έως 33 κόμβους με τα έμπειρα πληρώματα να δίνουν σκληρό αγώνα αλλά και να προσφέρουν ευχάριστο θέαμα. Υπό αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκαν άλλες 3 ιστιοδρομίες. Την τρίτη και τελευταία μέρα του πρωταθλήματος η κατάσταση της θάλασσας ήταν πιο ήρεμη με διεύθυνση ανέμου από τις 340 μοίρες σχεδόν σταθερή και ένταση από τους 10 έως 16 κόμβους. Έτσι με δύο ιστιοδρομίες, ολοκληρώθηκαν και οι εννέα προγραμματισμένες της Β' Φάση του πρωταθλήματος, με τις τρεις πρώτες θέσεις τόσο της Β' Φάσης όσο και των δύο φάσεων μαζί, να διαμορφώνονται ως εξής;
 
1η Θέση το πλήρωμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο και πλήρωμα τους Νίκο Μαύρο, Περικλή Αϊδινίδη , Ιωάννη Φάκα και Νικόλαο Βαμβακόπουλο.
2η θέση, το πλήρωμα του ΕΥΝΙΚΗ από ΙΟΑΝ με κυβερνήτη τον Άνθιμο Νικολαϊδη και πλήρωμα τους Άννα Αγραφιώτη, Σωτήρη Κάρταλη, Βασίλη Παπαδάκη και Δημήτρη Αλτσιάδη
3η θέση, το πλήρωμα του ΚΡΑΚΕΝ από ΝΟΓΚ με κυβερνήτη Μάνο Αγγελάκη και πλήρωμα τους Θοδωρή Αλεξά, Γιώργο Γωνιανάκη, Μάνο Κοντάκη και Βασίλη Στεφανάκη.

 
Στα πλαίσια του αγώνα, πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές της ετήσιας λίστας κατάταξης του 2018 με τις 3εις πρώτες θέσεις να απονέμονται στα πληρώματα JMANIA (1η θέση), ΕΥΝΙΚΗ (2η θέση), και ΚΙΚΑ (3η θέση). Η ετήσια λίστα κατάταξης σκαφών J24 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 από το 2017 και έπειτα, και φέτος υποστηρίχθηκε από την ευγενική χορηγία του Γεώργιου και Ακύλλα Δρούγκα και της εταιρείας τους ONE DESIGN SPECIALISTS - MAGIC MARINE.
 
Σαν επισφράγισμα του κλεισίματος της αγωνιστικής σεζόν της κλάσης, ανακοινώθηκε η ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος J24 για το 2023 από την Ελληνική κλάση J24, αναδεικνύoντας τη σημαντικότητα της κλάσης σκαφών J24 στην Ελλάδα.
 
To Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του ΝΟΓΚ Χάρης Μαμουλάκης συγχαίρουν όλους τους αθλητές αλλά και αυτούς που συνέβαλλαν στην επιτυχία του αγώνα και κυρίως τη Ρούλα Φλουρή, Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα. Επίσης ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ LINES - BLUE STAR FERRIES για τη στήριξη στις μετακινήσεις.
 

Αθλητικά

ΕΠΟ: Με 14 ομάδες η Σούπερ Λιγκ-Όρισε μπαράζ Ξάνθη–Απόλλων

Ξάνθη - Ατρόμητος

Παρά τις αντιδράσεις των Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης για μπαράζ, η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει τους διπλούς αγώνες μεταξύ της ομάδας από τη Θράκη και της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», για 22 και 29 Αυγούστου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ψήφισε υπέρ των «15» συλλόγων στη μεγάλη κατηγορία, αλλά δεν έπιασε τα 3/4 των ψήφων, που απαιτούνταν. 

Έτσι, οι Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης θα παλέψουν για μια θέση στη Super League 1, ενώ τέλος οι έδρες των αγώνων, θα οριστούν με κλήρωση.

Η ΕΠΟ δεν ασχοληθηκε με την Super League 2