Αθλητικά

Οι 55 υποψήφιοι για την κορυφαία ενδεκάδα

fifa.jpg

Τους 55 υποψήφιους για την καλύτερη ενδεκάδα του 2019, η οποία θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων "The Best" στη Σκάλα του Μιλάνου, γνωστοποίησαν σήμερα (5/9) η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) και η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro).
Αυτοί οι 55 ποδοσφαιριστές κατάγονται από 21 διαφορετικές χώρες, με τη Βραζιλία να κατέχει τη... μερίδα του λέοντος με δέκα παίκτες, ενώ ακολουθούν η Γαλλία με επτά και η Ισπανία με έξι. Συνολικά οι 35 από τους υποψήφιους αγωνίζονται αυτή τη στιγμή σε τέσσερις σπουδαίους συλλόγους, την Μπαρτσελόνα (11), τη Ρεάλ Μαδρίτης (9) τη Μάντσεστερ Σίτι (8) και τη Λίβερπουλ (7), ενώ οι υπόλοιποι 20 ποδοσφαιριστές παίζουν σε 11 ομάδες. Για πρώτη φορά από το 2009, οι σύλλογοι της Premier League έχουν τους περισσότερους υποψήφιους στη λίστα (21), ενώ ακολουθεί με 20 η La Liga, η οποία τα προηγούμενα εννέα χρόνια βρισκόταν στην κορυφή.

Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Μεσογειακοί Αγώνες

Μεσογειακοί Αγώνες

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι αντί για το 2021, θα διεξαχθούν το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό. Ο φόβος πως η διοργάνωση θα αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς θα πέσει πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, να μετατεθούν για το 2022. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η αλλαγή έγινε με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά να εξασφαλιστεί και η προετοιμασία των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.