Ο ΟΦΗ αποχώρησε από τη Σούπερ Λιγκ και έγινε ακόμη ένας μεγάλος σύλλογος που αναγκάζεται να επιλέξει τον δρόμο του υποβιβασμού στην Ελλάδα.
Όπως ήταν φυσικό στο γεγονός αυτό δεν μπορούσαν να μην κάνουν αναφορά διάφορες ευρωπαϊκές ιστοσελίδες.
Η πορτογαλική ιστοσελίδα Desporto,λόγω και της παρουσίας του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του ΟΦΗ, αναφέρει: «Ελλάδα: Ο ΟΦΗ αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Η πρώην ομάδα του Σα Πίντο έγινε η δεύτερη που εγκαταλείπει το πρωτάθλημα».
Το Maisfutebol αναφέρεται στην συνέντευξη τύπου του Νίκου Μαχλά και τονίζει: «Ο ΟΦΗ αποχώρησε από το πρωτάθλημα κατηγορώντας την ελληνική ομοσπονδία για αδικία και παράβαση κανονισμών. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΦΗ Νίκος Μαχλάς».

Στην Ιταλία παρομοιάζουν τον ΟΦΗ με την Πάρμα με την goal.com να αναφέρει στον τίτλο της: «ΟΦΗ όπως Πάρμα. Αποχώρησε από το πρωτάθλημα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει».

Ακόμα και μεγάλα ΜΜΕ της Ευρώπης όπως το πρακτορείο ειδήσεων του Reuters έγραψει: «Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Νίκος Μαχλάς ανακοίνωσε την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα χαρακτηρίζοντας το άθλιο».