Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Nations League: Αγγλία-Ελλάδα απόψε στη σκιά του θανάτου του Μπάλντοκ

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΛΝΤΟΚ
 clock 06:26 | 10/10/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Εθνική Ελλάδας λίγες ώρες μετά τον θάνατο του διεθνούς αμυντικού του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ (10/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική του Nations League όπου οι δύο ομάδες πηγαίνουν , συγκατοικώντας στην κορυφή του ομίλου με έξι βαθμούς.

Οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας αδυνατούσαν να πιστέψουν την τραγική είδηση της απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, ενώ στην σημερινή (10/10) αναμέτρηση του «Γουέμπλει» θα αποτίσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους.

Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στην οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, οι Έλληνες παίκτες θα αγωνιστούν στην αναμέτρηση του Γουέμπλεϊ απέναντι στην Αγγλία φορώντας μαύρα περιβραχιόνια.

Στο μεταξύ, με μια λιτή και συγκινητική ανακοίνωσή της η Εθνική ομάδα αποχαιρέτησε με οδύνη τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…», αναφέρεται σε αυτή.

Κόντρα στην παράδοση

Οι Έλληνες διεθνείς έχουν όμως και άλλο ένα κίνητρο αφού θέλουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί απέναντι στα τρία λιοντάρια. Οδηγός τους είναι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων πριν 23 χρόνια.

Εννέα ματς, επτά ήττες, τρία γκολ υπέρ

Η Εθνική μας ομάδα ιστορικά δεν τα πάει καλά απέναντι στην αντίστοιχη της Αγγλίας αφού δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντί της σε εννέα αναμετρήσεις.

Συνολικά, Αγγλία και Ελλάδα έχουν βρεθεί αντιμέτωπες εννέα φορές, με τα τρία λιοντάρια να μετρούν επτά νίκες και άλλα δύο ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Από αυτά τα εννέα παιχνίδια τα έξι είναι επίσημα με τον απολογισμό να είναι τέσσερις νίκες για τους Άγγλους και δύο ισοπαλίες.

Αναλυτικά η παράδοση ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα:

21/4/1971: Αγγλία - Ελλάδα 3-0, Προκριματικά Euro

1/12/1971: Ελλάδα - Αγγλία 0-2, Προκριματικά Euro

17/11/1982: Ελλάδα - Αγγλία 0-3, Προκριματικά Euro

30/3/ 1983: Αγγλία - Ελλάδα 0-0, Προκριματικά Euro

8/2/1989: Ελλάδα - Αγγλία 1-2, Διεθνές Φιλικό

17/5/1994: Αγγλία - Ελλάδα 5-0, Διεθνές Φιλικό

6/6/2001: Ελλάδα - Αγγλία 0-2, Προκριματικά Μουντιάλ

6/10/2001: Αγγλία - Ελλάδα 2-2, Προκριματικά Μουντιάλ

16/8/2006: Αγγλία - Ελλάδα 4-0, Διεθνές Φιλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΦΗ: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis