Αθλητικά

Μ.Αλεξάκης: ''Συγχαρητήρια στην ομάδα, ευχαριστώ ΕΟΚ και Μπάμπη Μαρκάκη"

ofhm.jpg

Ο πρόεδρος του μπασκετικου ΟΦΗ, Μανώλης Αλεξάκης μίλησε στην εκπομπή του Ραδιο Κρήτη, ‘’Στον κόσμο των Σπορ’’ για την ιστορική επιτυχία της ομάδας του, να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά της Ταϊλάνδης
‘’Τα πήγαμε πολύ καλύτερα απ΄ ότι περιμέναμε’’ τόνισε ενώ δεν παρέλειψε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στην ΕΟΚ, όσο και στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπη Μαρκάκη που επέλεξαν τον ΟΦΗ για να εκπροσωπήσει την Ελλαδα στο τουρνουά της Ταϊλάνδης. 
Αναλυτικά τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης:
Για το χάλκινο μετάλλιο του ΟΦΗ στο τουρνουά:
‘’Tα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε στο τουρνουά  και οι τρεις αγώνες που περιμέναμε ότι θα παίξουμε τελικά έγιναν πέντε.  Αυτό φυσικά ήταν ιδιαίτερα επίπονο σε περίοδο προετοιμασίας όμως η παρουσία της ομάδας στην Ταϊλάνδη, μας γέμισε όλους τους ανθρώπους που είμαστε κοντά στην ομάδα με χαρά, περηφάνια και ικανοποίηση.  
Ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ, βγήκε  εκτός συνόρων και μάλιστα πήγαμε στην άλλη άκρη του κόσμου, σε ένα πάρα πολύ καλό τουρνουά, με υψηλό επίπεδο διοργάνωσης.  Άλλωστε ήταν τουρνουά της FIBA.

Nομίζω ότι πήγαμε πάνω από αυτό το οποίο περιμέναμε να καταφέρουμε.
Όπως να το κάνουμε, μια τέτοια διάκριση σε ένα τέτοιο τουρνουά είναι πολύ σημαντική για ένα σύλλογο που δεν έχει γνωρίσει στο παρελθόν επιτυχίες. Δεν είμαστε το Ηράκλειο, που είχε διαγράψει μία λαμπρή πορεία στο μπασκετικό στερέωμα της χώρας, εκπροσωπώντας την Κρήτη και στην Ευρώπη.
Νομίζω η τρίτη θέση στο διεθνές τουρνουά της Ταϊλάνδης, είναι μία πολύ σημαντική στιγμή αν σκεφτούμε που αγωνιζόμασταν πέρυσι αλλά και πρόπερυσι . 
Θα ήθελα να ήμουν και εγώ εκεί, αλλά δεν μπορούσα για επαγγελματικούς λόγους. Αυτό που έζησαν τα μέλη της αποστολής ήταν μία αξέχαστη εμπειρία και το χάλκινο μετάλλιο ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Ήταν κάτι  πρωτόγνωρο για παίκτες και προπονητή να παίζουν μπάσκετ με πολύ διαφορετικές ομάδες, σε μία διαφορετική κουλτούρα. Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μία ξεχωριστή εμπειρία
 

Για την επιλογή του ΟΦΗ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο τουρνουά;
‘’ Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος και να αναγνωρίζω αυτά που πρέπει να αναγνωρίζουμε , θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΟΚ  που επέλεξε τον ΟΦΗ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ταϊλάνδη , όπως επίσης και στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπη Μαρκάκη ο οποίος πραγματικά έχει στηρίξει πάρα πολύ αυτή την προσπάθεια στον ΟΦΗ, όπως στηρίζει  και φυσικά όλο το Κρητικό μπάσκετ ‘’
 
Όλη η συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Μεσογειακοί Αγώνες

Μεσογειακοί Αγώνες

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι αντί για το 2021, θα διεξαχθούν το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό. Ο φόβος πως η διοργάνωση θα αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς θα πέσει πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, να μετατεθούν για το 2022. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η αλλαγή έγινε με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά να εξασφαλιστεί και η προετοιμασία των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.