Στην Α’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επέστρεψε η εθνική ομάδα μπάσκετ Νέων Γυναικών και η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελένη Καφαντάρ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λιθουανία μόνο καλά λόγια είχε να πει για τις αθλήτριές της.
«Πρώτα απ΄όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτά τα κορίτσια που πάλεψαν και κατέθεσαν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά το παιχνίδι, αλλά μέχρι το ημίχρονο προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις στην άμυνα με τις αντίπαλες ψηλές κάτω από τα καλάθια. Η άνοδος στην Α’ κατηγορία ήρθε ύστερα από δουλειά εδώ και πολύ καιρό και με την ενέργεια, τη συνεργασία και την ομαδικότητα φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκεί αξίζει να βρίσκεται η εθνική, είμαστε τυχεροί που ζήσαμε αυτές τις στιγμές και ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην καλύτερη πεντάδα η Χριστινάκη
Η Εθνική Νέων Γυναικών κατάφερε να πετύχει το στόχο της ανόδου και η επιτυχία αυτή συνοδεύτηκε από πολλές διακρίσεις για τις διεθνείς αθλήτριες.
Η Ελεάννα Χριστινάκη συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα του Ευρωπαϊκού Νέων Γυναικών (Β’ κατηγορία) που έγινε στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Η 19χρονη φόργουορντ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και μαζί με τις Χρίστοβα (Βουλγαρία), Κόιζαρ (Αυστρία), Γκάζιτς (Βοσνία) και Σαραουσκάιτε (Λιθουανία) συγκροτούν τις πέντε καλύτερες παίκτριες του τουρνουά. Η Γκάζιτς της Βοσνίας αναδείχθηκε MVP των αγώνων. Η Χριστινάκη ήταν και τρίτη σκόρερ της διοργάνωσης με 176 πόντους (19,6 μ.ο.) και η Μαριέλλα Φασούλα πέμπτη με 157 (17,4 μ.ο.).
Από εκεί και πέρα η Ελένη Κυρατζή βρέθηκε στην πρώτη θέση στις ασίστ με μέσο όρο 4,5 σε κάθε αγώνα και συνολικά 36. Στα ριμπάουντ η Φασούλα ήταν τρίτη με 87 (10,9 μ.ο.). Στα κοψίματα τέλος η Βίκυ Καραμπάτσα ήταν τρίτη με με 17 (1,9 μ.ο.) και η Φασούλα πέμπτη με 10 (1,1 μ.ο.)