Αθλητικά

"Η Κρήτη έχει την δυνατότητα στην υλοποίηση μεγάλων Αθλητικών διοργανώσεων"

aorakia.jpg

Σέ ατμόσφαιρα γιορτής με την παρουσία χιλιάδων μαθητών,μαθητριών,φοιτητών,αθλητών  και κόσμου έγινε  στο σχεδόν κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο στα “Δυο Αοράκια» γιά τρίτη  συνεχή χρονιά, με την διοργάνωση της ΕΚΑΣΚ και της ΕΟΚ, ο τελικός του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών  την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.Τα παιδιά,οι εκπρόσωποι τής Περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου,ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης,ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς και όλοι οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν θερμά τους δύο διεκδικητές του τίτλου,τις ομάδες του Προμηθέας Πάτρας και της ΑΕΚ σε μία αναμέτρηση-γιορτή.

Οι κκ Συριγωνάκης και Βαρδαβάς με στελέχη της  ΕΟΚ
Οι κκ Συριγωνάκης και Βαρδαβάς με στελέχη της ΕΟΚ

Παράλληλα σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  συνεχάρη όλους τους Αθλητές,συνδιοργανωτες και συμμετέχοντες μαθητές,μαθήτριες,φοιτητές στην μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού τονίζοντας  οτι,η Κρήτη έχει την δυνατότητα και την εμπειρία στην υλοποίηση μεγάλων Αθλητικών διοργανώσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβας,δήλωσαν ότι ήταν ένα συναρπαστικό παιγνίδι σε αθλητικά πλαίσια,μια συνδιοργανωση γιορτή του αθλητισμού .Παράλληλα οι κκ Συριγωνάκης και Βαρδαβάς,πρόσθεσαν οτι ,Περιφέρεια και Δήμος έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη πως έχουν την ικανότητα και την εμπειρία -τεχνογνωσία να πραγματοποιούν στο νησί σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις με επιτυχία.
 

Αθλητικά

Euroleague: Στην Ελλάδα το φινάλε της σεζόν;

euroleague_0.jpg

Η Euroleague δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε οριστική διακοπή της σεζόν, με τους παράγοντες της να εξετάζουν προς το παρόν όλες τις επιλογές που έχουν «στο τραπέζι». Μία εξ αυτών αποτελεί η λύση να συνεχιστεί η σεζόν με τη διεξαγωγή όλων των αγώνων που έχουν απομείνει σε δύο γήπεδα της ίδιας πόλης και αφού πρώτα οι παίκτες και τα μέλη των τεχνικών τιμ περάσουν από καραντίνα 14 ημερών. Στη συνέχεια και αφού πρώτα έχουν κάνει μια προετοιμασία δύο εβδομάδων, θα δώσουν τα ματς που έμεναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στόχος της Euroleague είναι να περιοριστούν τα ταξίδια ελέω κορονοϊού. Αυτό αποκάλυψε εξάλλου, ο επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης, Εντ Σκοτ. Η Αθήνα (και ο Πειραιάς) φαίνεται πως είναι μία από τις υποψήφιες πόλεις σε αυτό το σενάριο, μαζί με τη Μόσχα, αλλά και την Κωνσταντινούπολη. Το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ θα είναι τα δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος, αν προκριθεί η επιλογή της Αθήνας, ως πόλη διεξαγωγής των υπόλοιπων παιχνιδιών μέχρι τη στέψη του πρωταθλητή 2020. Ο λόγος που στη Euroleague αναζητούν άλλες πόλεις διεξαγωγής των αγώνων αντί της Κολωνίας που θα φιλοξενούσε το φετινό φάιναλ φορ είναι πως η Lanxess Arena δεν αποτελεί μία... παραδοσιακή έδρα του θεσμού.