Αθλητικά

Γ. Κουκουλάκης: Aποτέλεσε παράδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας και σεβασμού - Συλλυπητήρια μηνύματα

koykoylakis-syrigonakis.jpg

Την απώλεια του Γιώργου Κουκουλάκη, μιας εμβληματικής προσωπικότητας, πενθεί η ηρακλειώτικη διαιτησία.

Ο Γιώργος Κουκουλάκης έφυγε σε ηλικία 75 ετών από ανακοπή καρδιάς σκορπίζοντας πένθος στην οικογένειά του και σε όλη την οικογένεια της διαιτησίας.

Ήταν επί χρόνια διαιτητής Α’ Εθνικής, έχοντας τελειώσει την σχολή διαιτησίας το 1964. Μάλιστα ήταν ο πρώτος Κρητικός διαιτητής που απέκτησε το σήμα της FIFA.

Σύσσωμη η αθλητική οικογένεια της Κρήτης εξέφρασε μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων τα συλλυπητήρια της . 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Κουκουλάκη, επί σειρά ετών πρόεδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Ηρακλείου και επί χρόνια μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ.

«Η ποδοσφαιρική οικογένεια του Ηρακλείου και όλης της Ελλάδας πενθεί για τον διεθνή βετεράνο διαιτητή, ο οποίος με τις αρχές και τις αξίες του, αποτέλεσε παράδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας και σεβασμού.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στην οικείους του.» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει την λύπη του για τον θάνατο του διακεκριμένου διεθνή  Κρητικού διαιτητή FIFA  Γιώργου Κουκουλάκη και συλλυπείται την οικογένεια του.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο κ Αρναουτάκης αναφέρει ότι, «ο Γιώργος Κουκουλάκης υπηρέτησε με ήθος τον Αθλητισμό και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, μέλος της ΚΕΔ της ΕΠΟ, πρόεδρος της ΑΤΕΔ ΟΔΠΕ και με διεθνή παρουσία ως διαιτητής FIFA. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλλά και στην οικογένεια των διαιτητών».

Τα συλλυπητήρια του μέσω επιστολής, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός .

«Η προσφορά του Γιώργου Κουκουλάκη στην ελληνική διαιτησία, από όποιο πόστο κλήθηκε να την υπηρετήσει, ήταν αναμφίβολα ιδιαίτερα σημαντική. Κυρίως χαρακτηριζόταν πάντα από το ήθος και την ακεραιότητα που αποτελούσαν δομικά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Κατά τούτο, υπήρξε ένας άξιος εκπρόσωπος του αθλητισμού του Ηρακλείου, σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο αντιπεριφερειαρχης Ηρακλείου ,παλιός διαιτητής ,Νίκος Συριγωνάκης δήλωσε.

«Με Οδύνη σήμερα πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διαιτητικού μου Πατέρα, του Δασκάλου, του Προέδρου και Φίλου Γιώργου Κουκουλάκη. Ένας Άνθρωπος που τον χαρακτήριζε το Ήθος, η Αξιοπρέπεια και ο Σεβασμός. Ένας Άνθρωπος που με τις Αρχές και τις Αξίες του,αποτελούσε το παράδειγμα όλων μας. Υπηρέτησε επί σειρά ετών και αποτέλεσε μία από τις Εμβληματικές μορφές της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Διαιτησίας και μάλιστα σε Υψηλές θέσεις της Ιεραρχίας.
Η απώλεια του για τον Κρητικό Αθλητισμό, είναι Τεράστια και Δυσαναπλήρωτη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης που θα τον σκεπάσει και οι οικείοι του να ναι Περήφανοι γι'αυτόν. Θερμά Συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια εξέφρασε και η ΕΠΟ: «Ο εκλιπών υπηρέτησε με πάθος και προσήλωση επί δεκαετίες το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και τη Διαιτησία, ως διεθνής διαιτητής, παρατηρητής και μέλος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου.

Ήταν μια από τις κορυφαίες και πλέον εμβληματικές μορφές που ανέδειξε η Ελληνική Διαιτησία και με τις ικανότητες και την ακέραια προσωπικότητά του άφησε πολύτιμη κληρονομιά για την πορεία της στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αιωνία του η μνήμη».

Ο σύνδεσμος διαιτητών Ηρακλείου αναφέρει.
«Με βαθιά οδύνη σήμερα το πρωί 26/4/2020 μάθαμε για τον θάνατο του αγαπημένου φίλου και μέλους του Συνδέσμου μας , Γιώργου Κουκουλάκη. Βαρύ το πένθος για την οικογένειά του. Βαρύ το πένθος για την ποδοσφαιρική οικογένεια της πόλης μας και όλης της Ελλάδας.
Το ΔΣ του ΣΔΠΗ θα παραβρεθεί στην κηδεία του εκλιπόντος και αντί στεφάνου θα καταθέσει χρηματικό ποσό στο σωματείο ‘Χαμόγελο του παιδιού’.»

Η ανακοίνωση της  ΕΠΣΗ λέει.

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου διαιτητή Γιώργου Κουκουλάκη.

Ενός ανθρώπου με τεράστια προσφορά στην ηρακλειώτικη και κατ’ επέκταση στην ελληνική διαιτησία την οποία υπηρέτησε από πολλές θέσεις. Τόσο εν ενεργεία διαιτητής, όπου μάλιστα ήταν ο πρώτος κρητικός διαιτητής ο οποίος χρίστηκε διεθνής με σήμα FIFA όσο και μετά το τέλος της διαιτητικής του πορείας στα γήπεδα.

Συνέχισε ως καθηγητής διαιτησίας και δίδαξε επί πολλά χρόνια σε νεότερους διαιτητές. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, ήταν μέλος της ΚΕΔ της ΕΠΟ πολλά χρόνια και πρόεδρος της ΑΤΕΔ ΟΔΠΕ. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στην οικογένεια της ηρακλειώτικης διαιτησίας…»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Λασιθίου, αναφέροντας «Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του συναδέλφου και μέλους του Σ.Δ.Π.Ηρακλείου Κουκουλάκη Γεωργίου, το Δ.Σ. του Συνδέσμου εκφράζει τη θλίψη και την βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια, του εξαίρετου και αγαπημένου φίλου και αποφάσισε τα παρακάτω: 1. Εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 2. Το παρόν ψήφισμα να αποδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο».

H ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ: "Μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής διαιτησίας και κατ’ επέκταση του ελληνικού αθλητισμού, ο Γιώργος Κουκουλάκης, που ξεχώρισε για το ήθος και τις αρχές του, δεν είναι πια μαζί μας. Διέγραψε αξιόλογη πορεία στο χώρο του, τόσο ως εν ενεργεία διαιτητής όσο και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, αποτελώντας μάλιστα τον πρώτο Κρητικό διαιτητή που χρίστηκε διεθνής με το σήμα της FIFA.

Υπήρξε καθηγητής διαιτησίας, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΑΤΕΔ ΟΔΠΕ. Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 τιμά τη μνήμη του και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του."

Τι αναφέρει η ΠΑΕ Εργοτέλης:  "Η ΠΑΕ Εργοτέλης εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κουκουλάκη για την απώλεια του. Ο εκλιπών επί σειρά ετών προσέφερε στην ελληνική διαιτησία υπηρετώντας την με αφοσίωση, πίστη και τιμιότητα . Η απώλεια του προκαλεί θλίψη στην ποδοσφαιρική οικογένεια. Αιωνία του η μνήμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει."

H ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Εργοτέλη: "Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κουκουλάκη για τον θάνατό του.

Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές της Ελληνικής διαιτησίας και γενικά του αθλητισμού, όντας επί σειρά ετών διαιτητής, ο πρώτος κρητικός μάλιστα που έλαβε το σήμα της FIFA, αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, καθώς και μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει."

Η  Μινωϊκή: Η Μινωική και η Φορτέτσα θρηνει την απώλεια ενός πραγματικά μεγάλου ανθρώπου του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Η Μινωική θα τον έχει πάντα στην καρδιά της και στο μυαλό της και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το χαμό του Γιώργου Κουκουλάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, εκφράζει τα συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του σπουδαίου Ηρακλειώτη διαιτητή Γιώργου Κουκουλάκη, για τον χαμό του.
Ο Γιώργος Κουκουλάκης, εκτός απο μια ηγετική μορφή της διαιτησίας, σε Πανελλήνιο επίπεδο, υπήρξε ένας αγνός φίλος του ΟΦΗ μας, ακόμα και σε δύσκολες εποχές.
Πολύ αγαπητός στην οικογένεια μας, με προσωπικές και διαχρονικές σχέσεις, με πολλά απο τα μέλη μας.
Μεγάλη απώλεια για την αθλητική οικογένεια της περιοχής μας και όχι μόνο.
Καλό Παράδεισο και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

Η ομάδα του ΠΟΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το χαμό του Γιώργου Κουκουλάκη.

«Η απώλειά του είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο και την ηρακλειώτικη διαιτησία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΟΦΗ στέλνει τα Θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια εκλιπόντος για το  ξαφνικό Θάνατο του ."Καλο Παραδεισο Αγαπημένε Μάς ΓΙΩΡΓΟ".

 

 

Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Καλή παρουσία από την Ειρήνη Βασιλείου-''Κρατάω τη συμμετοχή'' (vid)

βασιλειου τοκιο

Η Ειρήνη Βασιλείου αγωνίστηκε σήμερα για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάφερε να πραγματοποιήσει καλή παρουσία.

Η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια ήταν πέμπτη στην 4η σειρά των 400 μ. με 53.16, επίδοση κοντά στις φετινές της επιδόσεις. Η Βασιλείου πέρασε αργά το πρώτο 200άρι κι αυτό ενδεχομένως να της στοίχισε μία καλύτερη επίδοση. "Δεν είμαι ευχαριστημένη από το χρόνο, όμως, κρατάω τη δεύτερη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ωστόσο αυτό ισχύει για όλες τις μετέχουσες", είπε η Βασιλείου, που ήταν 35η στο σύνολο των σειρών. Ταχύτερη όλη των προκριματικό ήταν η Παουλίνο με 50.06, χαλαρή κούρσα έκανε η Ουίμπο, όπου τερμάτισε πρώτη στη σειρά της με 50.50, ενώ σε καλή κατάσταση έδειξε και η Άλισον Φίλιξ, που πέτυχε 50.84. Στον ημιτελικό προκρίθηκε και η Κύπρια Ελένη Αρτυματά, που τερμάτισε σε 51.91 και πέρασε με χρόνο. 

 

Η κούρσα της Ειρήνης Βασιλείου

 

Φινάλε με 13.63 για του Δουβαλίδη, που σκέφτεται ήδη το Παρίσι

Ο Κώστας Δουβαλίδης μπορεί να μην προκρίθηκε στον ημιτελικό των 110 μ. εμπ., όπως έκανε στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές του στη διοργάνωση, ωστόσο κατάφερε στη σημαντικότερη κούρσα της σεζόν να ξεπεράσει το φετινό του ρεκόρ.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα τερμάτισε στην έβδομη θέση της σειράς του με 13.63 (-0,1) και βελτίωσε το 13.84 με το οποίο ταξίδεψε στο Τόκιο. Ο έμπειρος αθλητής ταλαιπωρήθηκε στη διάρκεια της χρονιάς από πολλά προβλήματα με συνέπεια να μην μπορέσει να κάνει την προπόνηση του όπως θα ήθελε. Εντυπωσιακός ήταν για μία ακόμη φορά ο Γκραντ Χόλογουει, που τερμάτισε σε 13.02, ενώ στον ημιτελικό προκρίθηκε και ο Κύπριος Μίλαν Τραϊκοβιτς με 13.59.  Δεν κατάφερα σήμερα να κάνω αυτό που ήθελα. Ωστόσο δεν το βάζω κάτω θα συνεχίσω ώστε να είμαι και στο Παρίσι", είπε αρχικά ο Δουβαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Μίλτο Τεντόγλου. "Είναι φοβερός αθλητής και έχει μπροστά του την ευκαιρία να κάνει μεγάλη καριέρα. Μας έκανε υπερήφανους με την παρουσία του εδώ και του εύχομαι ακόμη περισσότερα πράγματα, το 2024 στο Παρίσι να πάρει ένα ακόμη χρυσό.

Αποκλείστηκε ο Τσιάμης

Ο Δημήτρης Τσιάμης παρά την προσπάθεια που κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του στον προκριματικό του τριπλούν. Ο έμπειρος αθλητής έκανε ένα άκυρο άλμα και άφησε τις άλλες δύο προσπάθειες του, λόγω έντονων ενοχλήσεων στο πόδι.
"Είχα ένα πρόβλημα με τον αχίλλειο, προσπάθησαν οι φυσιοθεραπευτές να το κάνουν καλύτερο. δεν μπόρεσα να κάνω άλμα, μπορούσα να τρέξω, δεν μπορούσα να πηδήσω. Θα ήθελα να είμαι υγιής, είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα έμπαινα τελικό αν ήμουν σε καλή κατάσταση".

 

Ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο Πέδρο Πιχάρδο (Πορτογαλία) "προσγειώθηκε" στα 17,71 μ. και πέτυχε την καλύτερη επίδοση στο συνολο των δύο γκρουπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Πετρούνιας (video)