Αθλητικά

Γ’ Εθνική: Τα φιλικά των ομάδων του Ηρακλείου

poa.jpg

Αρκετά φιλικά περιλαμβάνει αυτό το σαββατοκύριακο για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής από το Ηράκλειο, περιμένοντας παράλληλα τις οριστικές εξελίξεις με τον κρητικό όμιλο, καθώς όλα δείχνουν ότι λόγω Πλατανιά θα γίνει νέα κλήρωση και η σέντρα για μετατεθεί για τις 18 Οκτωβρίου.

Σε παιχνίδια που έγιναν χθες, ξεχώρισε η νέα φιλική νίκη του Ηροδότου με 2-1 στην έδρα του Αγίου Νικολάου, με την ομάδα του Κουρμπανά να παρουσιάζεται πολύ δυνατή σε ένα ακόμη τεστ.

Πολύ καλή εικόνα είχε και ο Γιούχτας, που αγωνίστηκε στην έδρα της Σαντορίνης με το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο 0-0, ενώ λευκή ισοπαλία είχαμε και στα Μισίρια, εκεί όπου η Δαμάστα φιλοξενήθηκε από τον Άρη Ρεθύμνου.
Δυνατό τεστ έδωσε ο ΠΟΑ στα Χανιά, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. O Πόρος στην έδρα της Νεάπολης νίκησε 2-0  τοπική ομάδα.

Αθλητικά

Τένις: Ακυρώνονται οι αγωνιστικές δραστηριότητες πλην των Διεθνών Πρωταθλημάτων στην Κρήτη

τενις

Η Επιτροπή Κρίσεων της Ε.Φ.Ο.Α. εισηγήθηκε ομόφωνα την ακύρωση όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων και των Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων μέχρι την 31.12.2020, πλην των Διεθνών Πρωταθλημάτων στην Κρήτη, για τα οποία διενεργούνται διαρκείς έλεγχοι covid, εισήγηση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την εξελισσόμενη δυναμική της πανδημίας, η οποία θα μπορούσε να σταματήσει τη λειτουργία των Σωματείων-Μελών, αλλά και να στερήσει την εργασία όλων των εργαζόμενων στα Σωματεία-Μέλη της Ε.Φ.Ο.Α., από τις πιθανές επιπτώσεις της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Τα Πρωταθλήματα που έχουν προκηρυχθεί δεν θα ληφθούν υπόψη στις βαθμολογίες των Αθλητών/τριών που συμμετέχουν, για τη δίκαιη και ισόνομη αντιμετώπιση όλων των αγωνιζομένων. Είναι προφανές ότι τα δικαιώματα συμμετοχής θα επιστραφούν από τις Ενώσεις στους Αθλητές/τριες.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α., Σπύρος Ζαννιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι συνθήκες μεταβάλλονται κάθε μέρα. Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. διαχειρίστηκε την κρίση από την πανδημία με τον καλύτερο τρόπο. Υλοποιήθηκαν Διεθνείς Διοργανώσεις αλλά και τα Εθνικά Πρωταθλήματα μέχρι σήμερα, μη στερώντας τα προνόμια στους αγωνιζόμενους και αποδείξαμε ότι το Άθλημά μας είναι το ασφαλέστερο Ολυμπιακό Άθλημα. Η Ε.Φ.Ο.Α. για τις προτάσεις και τις αποφάσεις της αναγνωρίστηκε διεθνώς. Γεγονός πραγματικό, αφού υιοθετήθηκαν από την Παγκόσμια Οικογένεια του Τένις και από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Ηράκλειο. Οφείλουμε σήμερα να προστατέψουμε τα Σωματεία-Μέλη και τους εργαζόμενους σε αυτά και να κρατήσουμε ζωντανό το Άθλημά μας, σε σχέση με τη καθημερινή λειτουργία τους. Θα ενημερώνεται διαρκώς η Οικογένεια του Ελληνικού Τένις για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις».