Τριμελής επιτροπή του Δ.Σ. της ΕΠΟ θα συνεδριάσει για την υπόθεση του Ηροδότου. Αυτό αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ που έγινε το πρωί της Τρίτης.Παντως δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα συνεδριάσει αυτή η επιτροπή αλλά το πιο πιθανό είναι αύριο Τετάρτη(15/10) .Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την παράσταση που έκανε ο Ηρόδοτος να έχει αλλάξει το κλίμα για την ομάδα της Αλικαρνασσού στην ΕΠΟ ,η οποία πλέον φαίνεται να μην είναι κάθετη στο θέμα της τιμωρίας της κρητικής ομάδας με αποβολή και να εξετάζει άλλες ποινές όπως αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας μέχρι 5 αγωνιστικές.Η ποινή που θα επιβληθεί στον Ηρόδοτο θα είναι εφέσιμη.
Τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σαρρή, η οποία εγκρίθηκε ομοφώνως από τα μέλη του ΔΣ, θα είναι οι κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό άρθρο του Καταστατικού της ΕΠΟ αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. δύναται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις ως π.χ. βάναυσης προσβολής του αθλήματος του ποδοσφαίρου, να συγκροτεί ειδική επιτροπή από μέλη του, η οποία θα εκδικάζει τις υποθέσεις αυτές σε πρώτο βαθμό και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τις κείμενες αθλητικές διατάξεις, κυρώσεις. Σε δεύτερο βαθμό θα επιλαμβάνεται η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβαν τις παρακάτω αποφάσεις.
1.Έκαναν δεκτή την εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, να συγκροτηθεί ειδική τριμελής επιτροπή, βάσει του άρθρου 41, ΣΤ, παρ. 6 του Καταστατικού της ΕΠΟ, προκειμένου να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός και να εκδώσει απόφαση. Τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σαρρή, η οποία εγκρίθηκε ομοφώνως από τα μέλη του ΔΣ, θα είναι οι κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό άρθρο του Καταστατικού της ΕΠΟ αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. δύναται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις ως π.χ. βάναυσης προσβολής του αθλήματος του ποδοσφαίρου, να συγκροτεί ειδική επιτροπή από μέλη του, η οποία θα εκδικάζει τις υποθέσεις αυτές σε πρώτο βαθμό και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τις κείμενες αθλητικές διατάξεις, κυρώσεις. Σε δεύτερο βαθμό θα επιλαμβάνεται η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ».
2. Έκαναν δεκτή την πρόταση του κ. Σαρρή να ζητηθούν οι παραιτήσεις του προπονητή της Εθνικής Νέων, Βασίλη Τζαλακώστα, του συνεργάτη του, Αθανάσιου Κιούπκιολη και του προπονητή τερματοφυλάκων, Δημήτρη Μούσιαρη. Επίσης, αποφασίστηκε να αναλάβει προσωρινά χρέη προπονητή στην Εθνική Νέων ο κ. Κώστας Τσάνας, ο οποίος θα ερευνήσει από κοινού με τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ τα γεγονότα σχετικά με το φιλικό αγώνα της Εθνικής με αντίπαλο την Ελβετία.
3. Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγωνιστικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2014/15. Η 3η αγωνιστική της 2ης φάσης μετατίθεται για τις 6, 7, 8 Ιανουαρίου 2015, η 1η αγωνιστική της 3ης φάσης στις 20, 21, 22 Ιανουαρίου 2015 και η 2η αγωνιστική της 3ης φάσης στις 27, 28, 29 Ιανουαρίου 2015. Η κλήρωση της 3ης φάσης θα διενεργηθεί στις 9/1/2015.