Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champions League πήραν η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου και η Ατλέτικο Μαδρίτης που επικράτησαν εκτός έδρας των αντιπάλων τους.
Οι Βαυαροί επικράτησαν με 0-2 στο Λονδίνο της Άρσεναλ με γκολ του Κρος στο 54' και του Μίλερ στο 88', με τις δυο ομάδες να χάνουν στο πρώτο ημίχρονο από ένα πέναλτι και τους γηπεδούχους να παίζουν με δέκα από το 38' λόγω αποβολής του Σέζνι.
Στο Μιλάνο, η Ατλέτικο νίκησε με 0-1 με κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα στο 84' «πάγωσε» το «Σαν Σίρο», με τη Μίλαν να έχει δύο δοκάρια στο ματς. Οι ρεβάνς των αγώνων θα γίνουν στις 11 Μαρτίου.
Ο άλλες τέσσερις αναμετρήσεις έχουν οριστεί να διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης την Ντόρτμουντ, την Σάλκε να φιλοξενεί την Ρεάλ Μαδρίτης και την Γαλατάσαραϊ την Τσέλσι.