Έπρεπε να φτάσει η 9η αγωνιστική για να μπορέσει το Λαύριο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ, απέναντι στην Καρδίτσα. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν με την πλάτη στο τοίχο με 8 πόντους πίσω στα μέσα της 4ης περιόδου, επέστρεψαν στο ματς και πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Κουζέλογλου και Γερομιχαλός στα τελευταία λεπτά ηγήθηκαν της προσπάθειας για τους γηεπδούχους.
Εύκολο απόγευμα είχε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός. Επικράτησε με 88-68 και διατήρησε το αήττητό του στο πρωτάθλημα. Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 71-57.
Αποτέλεσμα με το οποίο διατήρησε το αήττητο της έδρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα και, πλέον στο «τριφύλλι» επικεντρώνονται στα δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς που ακολουθούν στην «διαβολοβδομάδα» επί ισπανικού εδάφους, με Βαλένθια (13/12) και Μπαρτσελόνα (16/12).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κολοσσός – Περιστέρι (αναβολή)
Λαύριο – Καρδίτσα 81-80
Προμηθέας – Απόλλων Πατρών 80-71
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 68-88
Ιωνικός – Άρης 90-97 παρ.
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 71-57

Επόμενη αγωνιστική (10η)
Απόλλων Π. – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Περιστέρι – Προμηθέας
Λαύριο – Ιωνικός
Καρδίτσα – Ολυμπιακός
Άρης – Κολοσσός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Α1 ΕΠΣΗ: Νίκες για Ανθεστίων και Ρούβα-Η Βαθμολογία
Μπάσκετ: Ήττα του ΟΦΗ-Με Κουμάκη νίκη στην εκπνοή ο Εργοτέλης, κορυφή για Αναγέννηση(vid)