Αθλητικά

Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη: ''Το Ηράκλειο θα διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις''

Αυγενάκης στο στάδιο Ελευθερία.jpg

Την ικανοποίηση του για την πρόοδο των έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου εξέφρασε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη. Ο κ.Αυγενάκης είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο στάδιο Ελευθερίας και θα παραδοθεί στα αθλητικά σωματεία αλλά και στο κοινό της πόλης ‘’ένα στάδιο στολίδι΄΄ ενώ αποκάλυψε ότι το συνολικό κόστος των εργασιών θα ξεπεράσει το 1 εκ.ευρω. Για το κολυμβητήριο Ηρακλείου τόνισε ότι προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης του ενώ τρέχουν και οι διαδικασίες για κατασκευή νέας πισίνας δίπλα στην υπάρχουσα.

Οσο για το Παγκρητιο Στάδιο ξεκαθάρισε ότι η πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ να αποσύρει την υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του CONFERENCE LEAGUE δεν αλλάζει τίποτα αναφορικά με τις αρχικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ώστε να διεκδικήσει στο άμεσο μέλλον μεγάλες διοργανώσεις.

Με αφορμή την πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου να καταθέσει αίτημα για τη διοργάνωση των 21ων Μεσογειακών αγώνων τόνισε ότι ως Πολιτεία θα στηρίξουμε την πρόταση με όλες μας τις δυνάμεις''.

Επίσης αποκάλυψε ότι θα κάνει ταξίδι στην Ελβετία για να συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους της UEFA για το θέμα των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ και τον τρόπο διεξαγωγής τους.

Το κλειστό κολυμβητήριο και η δημοτική έκταση

Ο υφυπουργός αθλητισμούς σε ερώτηση σχετική με την εξαγγελία που έκανε αρχές του 2020 για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου είπε ότι το εργο δεν έχει προχωρήσει γιατί δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη έκταση από το Δημο Ηρακλείου. Η πρόταση του τελευταίου για μία έκταση στον Αη Γιάννη ''δεν βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους της περιοχής'' είπε ο κ.Αυγενακης ενώ τόνισε ότι εξαρχής το υφυπουργείο είχε βάλει ως προϋπόθεση το οικόπεδο να βρίσκεται κοντά σε μια υφιστάμενη αθλητική εγκατάσταση. ''Μεχρι να καταλήξει η Δημοτική αρχή στο οικόπεδο θα ασχολούμαστε με τη βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων''πρόσθεσε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του υφυπουργού αθλητισμού στο Ράδιο Κρήτη:

 

Αθλητικά

ΕΑΚΗ: Έτοιμος και ο χλοοτάπητας στο Στάδιο Ελευθερίας

stadio_eleytherias2jpg.jpg

Νέα μορφή έχει πάρει το Στάδιο Ελευθερίας που μετά την αντικατάσταση του ταρτάν αλλά και την βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου και των εγκαταστάσεων γενικότερα ήρθε και η διαμόρφωση του χλοοτάπητα. 

Το παλιό, κατεστραμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του χόρτο, αντικαταστάθηκε από νέο που αλλάζει άρδην όχι μόνο την εικόνα στου Σταδίου αλλά κυρίως την ποιότητα προπόνησης πολιτών και αθλουμένων .

Το χορτάρι πριν την επανασπορά στο στάδιο Ελευθερίας
Το χορτάρι πριν την επανασπορά στο στάδιο Ελευθερίας

 

Σήμερα το στάδιο της πόλης μας
Σήμερα το στάδιο της πόλης μας

«Όσες φορές και να τον δει κανείς....ποτέ δεν είναι αρκετό! Το ομορφότερο Στάδιο της χώρας αξίζει ένα αντάξιο χλοοτάπητα. Το δεσμευτήκαμε και το κάναμε πράξη», ανέφερε η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.