Ο Πλατανιάς ήταν ο μεγάλος νικητής του Κρητικού ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκα επικρατώντας με 3-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο.Η Χανιώτικη ομάδα έφτασε δίκαια στην πρώτη της φετινή αλλά και την πρώτη σε βάρος του Εργοτέλη στη μεγάλη κατηγορία. Από την πλευρά τους οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν πολλά κενά σε όλες τις γραμμές ενώ στην άμυνα εγιναν πολλά λάθη από τα οποία προήλθαν τα γκολ του Πλατανιά.Το πρώτο στο 6ο λεπτό με σουτ του Τσουράκη ,το δεύτερο στο 48 με κοντινό σουτ του Τζιλβάν και το τρίτο στο 92΄ο Τόρες .Ο Εργοτέλης απείλησε ουσιαστικά με το δοκάρι του Γιουσούφ στο 21’ ενώ ο Πλατανιάς ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις .
92': Ο Τόρες παίρνει τη μπάλα στον άξονα, αποφεύγει δύο αντιπάλους του, σουτάρει με δύναμη από το ύψος της περιοχής, ο Τσέρνι δεν μπορεί να διώξει τη μπάλα, η οποία αργά-αργά καταλήγει στα δίχτυα του.
87': Ωραίο σουτ του Τζανακάκη από δύσκολη θέση (πλάγια δεξιά), όμως η μπάλα φεύγει άουτ.
84': Καλή στιγμή για τον Εργοτέλη με τον Γιουσούφ να γυρίζει τη μπάλα από δεξιά για τον Νόσκοβιτς, ο Ολιμπά δεν μπορεί να την απομακρύνει, όμως το πράττει τελικά ο Μπανανά.
82': Δεύτερη αλλαγή για τον Πλατανιά με τον ΜΙλούνοβιτς να παίρνει τη θέση του Μενδρινού.
80':Ο Ρόμπερτ Κούρεζ η τρίτη αλλαγή του Εργοτέλη.Στη θέση του Πίτσου
72': Πρώτη αλλαγή για τον Πλατανιά με τον Ζαραδούκα να παίρνει τη θέση του Τζιλβάν.
68': Αλλαγή για τον Εργοτέλη, με τον Λεονάρντο να παίρνει τη θέση του Χαλκιαδάκη.
58': Κίτρινη κάρτα και στον Νέπλιακ, για φάουλ στον Χαλκιαδάκη.
54': Κίτρινη κάρτα στον Πίτσο για μαρκάρισμα στον Μενδρινό.
52': Κόρνερ του Μενδρινού, ο Κουλιμπαλί αμαρκάριστος πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσέρνι.
52': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαχαμάτ, η μπάλα χτυπά στο τείχος και περνά κόρνερ.
48': Τραγικό λάθος του Σαϊνατί, ο Τσουράκης «κλέβει» τη μπάλα, κερδίζει την κόντρα από τον Παντελάκη και γυρίζει τη μπάλα στην κενή εστία όπου ο επερχόμενος Τζιλβάν δεν δυσκολεύεται να κάνει το 0-2
38'Ο Μπογκντάνοφ πέφτει στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ιτούα, όμως ο Μαντάκης λέει «παίζετε».
37': Πρώτη αλλαγή για τον Εργοτέλη με τον Νόσκοβιτς να παίρνει τη θέση του Καζναφέρη.
37': Καλό σουτ του Γιουσούφ, αποκρούει ο Ολιμπά.
36': Σουτ του Τόρες έξω από την περιοχή, ο Τσέρνι έδιωξε ασταθώς, η μπάλα έφτασε στον τσουράκη που προσπάθησε να πλασάρει, όμως ενστικτωδώς ο Τσέρνι έδιωξε και πάλι.
22' Άστοχο σουτ του Τσουράκη έξω από την περιοχή του Εργοτέλη
21' Σουτ του Γιουσούφ εξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε δίπλα απο την εστία του Πλατανιά
6' Ο Τσουράκης βρίσκει χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τσέρνι, σουτάρει δυνατά και στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα του Εργοτέλη για το 0-1. Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Πλατανιά στο φετινό πρωτάθλημα!
Ο προπονητής του Εργοτέλη, Παύλος Δερμιτζάκης, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ηρακλειώτης ομάδας έχει επιλέξει την ακόλουθη ενδεκάδα: Τσέρνι, Τζανακάκης, Πίτσος, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Βλαχοδήμος, Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ, Παντελάκης, Χαλκιαδάκης, Σαϊνάτιc
Η ενδεκάδα που επέλεξε ο τεχνικός του Πλατανιά, Γιάννης Χριστόπουλος, είναι η ακόλουθη: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Μπανανά, Ιτούα, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Μενδρινός, Τόρες, Γκόμες, Τσουράκης
Διαιτητής είναι ο Μαντάκης από την Ημαθία με βοηθούς τους Δημητριάδη (Καστοριάς) και Χαρίση (Γρεβενών). Τέταρτος διαιτητής είναι ο Στυλιαράς από την Αιτωλοακαρνανία.