Αθλητικά

Αποκολλήθηκε στέγαστρο του Κολυμβητηρίου

kolymvitirio_hanion.jpg

Από καθαρή τύχη δεν συνέβη κάποιος σοβαρός τραυματισμός το βράδυ της Τρίτης στο κολυμβητήριο Χανίων όταν ένα τμήμα από το στέγαστρο των κερκίδων αποκολλήθηκε από τον δυνατό αέρα και προσγειώθηκε στην απέναντι μεριά του δρόμου που περνάει έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις! Από το κομμάτι που έφυγε προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο μιας οικογένειας που το παιδί της γυμνάζεται στο κολυμβητήριο.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στα «Χ.ν.» η κα Ευαγγελία Γραμματικάκη το βράδυ της Τρίτης 15 Ιανουαρίου γύρω στις 9.15 έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι σκεπής από τις κερκίδες του Κολυμβητηρίου και προσγειώθηκε ακριβώς πάνω από το παρκαρισμένο όχημά της, προκαλώντας υλικές ζημιές, φθορές και γρατσουνιές από το μπροστινό μέρος μέχρι και το πίσω, σε όλη την αριστερή μεριά.
«Είχα φέρει τον γιο μου αθλητή του πόλο και είχαμε παρκάρει στις 8.15 το βράδυ στο απέναντι πεζοδρόμιο του κολυμβητηρίου. Αν το περιστατικό είχε συμβεί τη στιγμή που εγώ και ο γιος μου βγαίναμε από το αυτοκίνητό, θα μας σκότωνε! Το ίδιο θα συνέβαινε κι αν περνούσε κάποιος περαστικός!», τόνισε η κα Γραμματικάκη και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο να μην συντηρείται το κτήριο του κολυμβητηρίου και να κινδυνεύουν τα παιδιά μας! Θα μπορούσε να είχαμε θρηνήσει θύματα. Για να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο πρέπει οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να φροντίσουν οι συνθήκες και ο χώρος που τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας να είναι σωστός και κατάλληλος. Διαφορετικά να σταματήσει η λειτουργία του κολυμβητηρίου!».
Να σημειώσουμε ότι η κα Γραμματικάκη έχει ήδη υποβάλλει γραπτή καταγγελία προς το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο η οποία έχει κοινοποιηθεί και στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Πολιτική

Αθλητικά

Δένδιας σε ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Τηρήστε τη συμφωνία των Πρεσπών

δένδιας οσμάνι

Επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani, απέστειλε ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, με αφορμή την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, υπογράμμισε την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτό  ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος e, ο κωδικός ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει «MKD», η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia).

Παράλληλα τόνισε ότι εκκρεμεί η αλλαγή της ονομασίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος, ζήτησε την παρέμβαση του κ. Osmani, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία, πρέπει να βρούμε τρόπο να συζητάμε

Τσίπρας - εργασιακό: Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση

Παυλόπουλος: Ντροπή ένα τμήμα της Κύπρου να τελεί ακόμα υπό τουρκικό ζυγό