Αθλητικά

Εργοτέλης

Εργοτέλης: Πέρασε η πρόταση Παπουτσάκη στην επαναληπτική Γ.Σ

ergotelis-ergotelissinelefsi2016c_315272003.jpg

 
 
Η εισήγηση του Δημήτρη Παπουτσάκη για ειδική εκκαθάριση της ΠΑΕ Εργοτέλης πέρασε από την επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων αλλά ο Ερασιτέχνης Εργοτελης που επιθυμούσε τη διάλυση της εταιρίας θα κάνει παρέμβαση όταν εξεταστεί η  σχετική αίτηση του μεγαλομετόχου από το δικαστήριο και θα ζητήσει την απόρριψη της .
Το  παρών έδωσαν 70.675 μετοχές,δηλαδή το 76,69% του συνόλου της ΠΑΕ, με την πλευρά Παπουτσάκη να παρίσταται με το 69%  και να καταφέρνει βάσει αυτού να υπερψηφίζει την πρόταση για κατάθεση αίτησης για ειδική εκκαθάριση και μη διάλυση της εταιρείας, πρόταση που καταψήφισαν οι υπόλοιποι μέτοχοι.
Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Παπουτσάκη Δημήτρης Φιλιππάκης τόνισε: «Μεταφέρω την επιθυμία των Δημήτρη, Ελευθερίας και Φωτεινής Παπουτσάκη να γίνει αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στον πτωχευτικό κώδικα εν λειτουργία της, μια απόφαση που ελήφθη έπειτα από συζητήσεις που είχαν με νομικούς και οικονομικούς παράγοντες.
Υπάρχει μια “χαραμάδα” αισιοδοξίας πως μπορούν να διευθετηθούν τα χρέη της εταιρείας που υπάρχουν προς τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία και τα οποία είναι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι κάτι που εγώ προσωπικά δεν το γνωρίζω απόλυτα και δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα, όμως από την πλευρά που υπάρχει αυτή η πιθανότητα, η οικογένεια επιθυμεί να την εξαντλήσει.
Επίσης θα ήθελα να μεταφέρω προς όλους, τις ευχαριστίες της οικογένειας Παπουτσάκη, προς όλους όσους έβαλαν χρήματα και κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή αυτά τα χρόνια, να μπορεί να αγωνίζεται, ενώ παράλληλα με τις ενέργειές τους κατάφεραν να μειώσουν και τα χρέη κατά 1,5 εκατομμύριο».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο  δικηγόρος και μέλος του ερασιτέχνη Εργοτέλη,  Μανόλης Παπαντωνάκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπιοορει να προχωρησει η ειδικη εκκαθάριση που επιθυμει η  οικογένεια Παπουτσάκη: «Σκοπός της οικογένειας είναι να αποφύγει να είναι συνυπεύθυνη στα χρέη που υπάρχουν στο ΙΚΑ και την εφορία. Προσωπική μου άποψη είναι πως δεν μπορεί να γίνει δεκτό αυτό το αίτημα να υπαχθούν ΠΑΕ στον πτωχευτικό κώδικα.Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει μια εταιρεία να υπαχθεί στον κώδικα, είναι να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και να συνεχίζει να λειτουργεί η εταιρεία, κάτι που στον Εργοτέλη δεν συμβαίνει, καθώς ούτε εργαζόμενοι υπάρχουν, ενώ δεν έχει πλέον λειτουργία και ως εταιρεία.Ο ερασιτέχνης μπορεί να παρέμβει και να ζητήσει την απόρριψη της αίτησης, καθώς μας συμφέρει η λύση της εταιρείας άμεσα, καθώς αν δεν την κάνουμε το τρέχον έτος, τότε ο σύλλογος θα υποστεί τις αυστηρότερες διατάξεις που θα υπάρξουν στο νέο ΚΑΠ, από την περίοδο 2016-2017.
Η χρονοτριβή θα είναι εις βάρος του σωματείου, καθώς όπως μαθαίνουμε θα ψηφιστεί και νέος αθλητικός νόμος οι διατάξεις του οποίου θα είναι κατά πολύ αυστηρότερες από τις υπάρχουσες. Θα κινδυνεύει ο σύλλογος να συνεχίσει να έχει εις βάρος του όλα τα χρέη που υπάρχουν, τα οποία και θα κυλιστούν στους καινούργιους μετόχους.
Η οικογένεια Παπουτσάκη οφείλει να μας βοηθήσει, αλλιώς θα μας βρει απέναντί της, τόσο ηθικά, όσο και νομικά. Θα παρέμβουμε κατά της αίτησης που θα κατατεθεί, όχι λόγω του ότι έχουμε κάτι επί προσωπικού με την οικογένεια Παπουτσάκη την οποία τιμούμαι, αλλά προέχει για όλους μας το μέλλον του Εργοτέλη».

Η ανακοίνωση του Εργοτέλη
 
΄΄Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, η Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΠΑΕ», στα γραφεία της έδρας της εταιρίας που βρίσκονται επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, αρ. 1 στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
 1ο Θέμα: Λήψη απόφασης για την λύση της εταιρίας και θέση αυτής σε εκκαθάριση, σύμφωνα με τα άρθρα 38 και 39 του Καταστατικού ή πώληση του ενεργητικού της εταιρίας με ειδική εκκαθάριση, σύμφωνα με το άρθρο 106 ια του Πτωχευτικού Κώδικα.  
2ο Θέμα: Ορισμός από την Ε.Γ.Σ. εκκαθαριστών σύμφωνα με τα άρθρα 38 και 39 του Καταστατικού ή πρόταση της Ε.Γ.Σ. προς το Πτωχευτικό Δικαστήριο για τον ορισμό εκκαθαριστών σύμφωνα με το άρθρο 106 ια του Πτωχευτικού Κώδικα.
Παραβρέθηκε το 74,44% των μετόχων και αποφασίστηκε με ποσοστό 69% του συνόλου, η πώληση του ενεργητικού της εταιρίας με ειδική εκκαθάριση, σύμφωνα με το άρθρο 106 ια του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως πρότεινε ο εκπρόσωπος της μετόχου με ενεργό ποσοστό 51,41%, οικογένειας Παπουτσάκη.’’
 

Αθλητικά

ΕΠΣΗ: Τα σημερινά (5/12) πλήρη αποτελέσματα

egoi.jpg

Συνεχίστηκε σήμερα η 12η αγωνιστική στην Α1 ΕΠΣΗ, με τον ΑΟΤ να παίρνει τη νίκη σε ένα ακόμη κομβικό ματς. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος επικράτησε 2-1 του Ανθεστίωνα και παρέμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επέστρεψε στις νίκες και ο ΠΑΟ Κρουσώνα, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Χερσονήσου με 2-0.

Αναλυτικά

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (12Η)

Ρωμανός-Δαμάστα                 2-0

Ασίτες-ΟΦ Αρκαλοχωρίου      2-0

ΠΑΝΟΜ-Δειλινά                       3-0

Μοίρες-Τριτωνία                     2-0

ΑΟ Τυμπακίου-Ανθεστίων       2-1

ΕΓΟΗ-Μινωική                         1-3

ΠΑΟ Κρουσώνα-Χερσόνησος  2-0

Βόνη-ΑΕ Κατσαμπά                  0-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΑΟ Τυμπακίου           31

2.ΑΕ Κατσαμπά            29

3.Ρωμανός                   27

4.ΠΑΟ Κρουσώνα       25

5.ΠΑΝΟΜ                     24

6.Ανθεστίων               22

7.Δαμάστα                19

8.Μοίρες                    17

9.Ασίτες                    17

10.Δειλινά                  14

11.Μινωική                13

12.Χερσόνησος          11

13.ΟΦΑ                        6

14.Τριτωνία                 6

15.Βόνη                       6

16.ΕΓΟΗ                      4

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  (13Η)

Ανθεστίων-Μινωική

Δαμάστα-ΕΓΟΗ

ΟΦ Αρκαλοχωρίου-Ρωμανός

Δειλινά-Βόνη

Μοίρες-ΠΑΝΟΜ

Χερσόνησος-ΑΟ Τυμπακίου

ΑΕ Κατσαμπά-ΠΑΟ Κρουσώνα

Τριτωνία-Ασίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ Εθνική: Ο Πόρος πήρε βαθμό στις καθυστερήσεις στο χορταστικό 3-3 με τον ΠΟΑ - Όλα τα αποτελέσματα

ESPA BANNER