Απόψεις

Ζήτημα ημερών το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και στην Ελλάδα

κορωνοϊός

Σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων, την στιγμή που ο κορωνοϊός έχει ήδη εξαπλωθεί σε 40 χώρες, είναι ζήτημα ημερών να έχουμε και στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα.

Αυτό είναι μία πιθανότητα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό, υπευθυνότητα και πολιτισμένα.

Ο πανικός, η υστερία και ο φόβος, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Αντίθετα, αν επικρατήσουν σκηνές αλλοφροσύνης τότε οι αρχές της χώρας θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός της επιδημίας (αν βέβαια προκύψει) και το χάος

Ο κορωνοϊός είναι μία γρίπη. Έχει τα ίδια συμπτώματα, μεταδίδεται όπως και η γρίπη, το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών αναρρώνει κι ένας μικρός αριθμός κάτω του 2% απ' όσους ασθενήσουν, δεν τα καταφέρνει...

Στην Ελλάδα, κάθε χειμερινή περίοδο, έχουμε χιλιάδες ασθενείς με γρίπη. Και κάθε χρόνο πεθαίνουν γύρω στα 100 άτομα εξ αιτίας της. 

Ποτέ όμως δεν υπήρξε πανικός, ούτε υστερία. Το δεχόμαστε ως ένα φυσιολογικό γεγονός. 

Οι ιώσεις, βοηθούντος του καιρού, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο προσβάλλουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους. Ορισμένοι εξ αυτών δεν τα καταφέρνουν. Όπως δεν καταφέρνουν να αναρρώσουν όλοι από τις διάφορες ασθένειες. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, θεωρεί βέβαιη την εξάπλωση του κορωναϊού, σε πανδημία. 

Ας είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα. Δεν χρειάζονται υστερία και πανικός.

Άλλωστε το καλοκαίρι έρχεται, οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν τον κορωνοϊό (όπως και την γρίπη) και το κυριότερο, το εμβόλιο σε 2-3 μήνες, θα είναι έτοιμο.

ekriti.gr 

 

Κρήτη

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

τεστ κορωνοϊός

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 47 ετών από περιοχή του Ρεθύμνου ο οποίος πριν λίγες ώρες εμφάνισε συμπτώματα.

Ακολούθησε το τεστ και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα που βγήκαν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα αποτελέσματα που βγήκαν τον έδειξαν θετικό στον ιό.

Ο άνδρας, εργαζόμενος στο πλοίο της γραμμής Χανιά - Πειραιάς, νοσηλεύεται στην Κλινική Covid -19 του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ενώ ήδη έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του. 

Να σημειωθεί ότι το νέο κορύσμα στην Κρήτη δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 που ανακοίνωσε το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.