Skip to main content
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί δοκιμή σε συνθήκες μάχης των νέων οπλικών συστημάτων και τεχνολογιών

Image
ουκρανία
 clock 17:48 | 26/09/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έκλεισε ήδη τους 7 μήνες σε διάρκεια και συνεχίζει. Οι ερμηνείες για την διεξαγωγή αυτού του πολέμου στην Ευρώπη, είναι πολλές και σχετίζονται με γεωστρατηγικά πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν ότι "ο Δικτάτορας Πούτιν επιθυμεί να προσαρτήσει ουκρανικά εδάφη στη Ρωσία και να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους τους". Για τον λόγο αυτό, επέβαλλαν σκληρές κυρώσεις στην "εισβολέα σε ξένο έδαφος" Ρωσία και στέλνουν όπλα και οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία.

Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, θεωρεί ότι ο ομόλογός του της Ουκρανίας Ζελένσκι, "χειραγωγήθηκε" από τις ΗΠΑ, που τον προέτρεψαν να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Αυτό αποτελούσε για τον Ρώσο ηγέτη αιτία πολέμου, πράγμα που υλοποιήθηκε τελικά.

(Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1962 η τότε ΕΣΣΔ θέλησε να εγκαταστήσει βάση πυραύλων στην Κούβα και ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι είπε ότι δεν θέλει στα σύνορα της χώρας βάση πυραύλων της ΕΣΣΔ και αν δεν τις αποσύρει αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Τελικά η ΕΣΣΔ υποχώρησε και οι πύραυλοι αποσύρθηκαν. Στην περίπτωση της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι δεν υποχώρησε και προκλήθηκε η εισβολή της Ρωσίας).

Είναι, όμως, αυτοί μόνον οι πραγματικοί λόγοι της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της ολοκληρωτικής στήριξης της Δύσης προς τον Ζελένσκι;

Στρατιωτικοί αναλυτές, που ασχολούνται με την χρήση οπλικών συστημάτων θεωρούν ότι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την βοήθεια προς την Ουκρανία είναι "στάχτη στα μάτια". Αν επιθυμούσαν την λήξη του πολέμου θα το είχαν πετύχει σε ώρες από την έναρξή του ή δεν θα άφηναν να αρχίσει.

Image
ουκρανία

Όμως, στόχος τους ήταν να γίνει ο πόλεμος και να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα οπλικά συστήματα και τις νέες τεχνολογίες σε πραγματικό πεδίο μάχης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν επίσημα από την Δύση να μετατρέψει σε πεδίο δοκιμών τους χώρους της μάχης.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέϊ Ρεζνίκοβ κάλεσε δυτικούς κατασκευαστές όπλων να δοκιμάσουν νέα προϊόντα στο πεδίο της μάχης. Επίσης ο βοηθός ΓΓ του ΝΑΤΟ Ντέιβιντ βαν Βέλ είπε ότι η συμμαχία χρησιμοποιεί τη σύγκρουση για να καθορίσει τη δυνατότητα εισαγωγής υψηλών τεχνολογιών στον αμυντικό τομέα.

Παρά την αποστολή διαφόρων οπλικών συστημάτων προς την Ουκρανία για δοκιμή, υπάρχουν και νέα εξελιγμένης σύνθετης τεχνολογίας όπλα, τα οποία δεν τα στέλνουν στο Κίεβο επειδή φοβούνται μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων και τα αντιγράψουν. Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται τόσο θα αυξάνονται και οι δοκιμές νέων όπλων σε συνθήκες πραγματικής μάχης.

Πρόσφατα η Washington Post ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι "το Πεντάγωνο έχει κατακλυστεί από παραγγελίες νέων οπλικών συστημάτων τα οποία στάλθηκαν στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την Ρωσία".

Αυτό είναι μία ακόμη επιβεβαίωση όσων ισχυρίζονται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί συνειδητή επιλογή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (με την συνδρομή της ΕΕ, που ακολουθεί) για να γίνεται δοκιμή νέων όπλων και τεχνολογιών, σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

ekriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δήλωσε «σοκαρισμένος» με το Ισραήλ που δεν του δίνει όπλα

Ρωσία: Ένοπλος συνελήφθη αφού άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο (βίντεο)

Λαβρόφ στον ΟΗΕ: Δεν είχαμε άλλη επιλογή από την εισβολή στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παλιό το βίντεο με τη φυγή Ρώσων στα φινλανδικά σύνορα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis