Απόψεις

Ο Ελληνικός Λαός να μάθει, επιτέλους, την αλήθεια για το χρέος της χώρας

ελληνικό χρέος

Μπιλιάρδο στην πλάτη του Ελληνικού Λαού, σχετικά με το χρέος της χώρας, παίζουν εδώ και χρόνια, τα πολιτικά κόμματα. Το καθένα, λέει αυτά που το συμφέρουν, αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό, μπερδεύονται περισσότερο οι πολίτες. 
Αλήθεια, σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η οικονομία της χώρας; Μάλλον, αυτό δεν το γνωρίζουν ούτε οι θεσμικοί φορείς του κράτους! Εκείνο, όμως, που γνωρίζουν άριστα, είναι να βάζουν διαρκώς αυξημένους φόρους, με κάθε τρόπο!

Ήδη, έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στο πρώτο μνημόνιο και ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα, για μέχρι πότε θα "πληρώνουμε κερατιάτικα" και πότε θα τελειώσει η κρίση...
Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ήρθε ο Λουκάς Παπαδήμος με την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑ.Ο.Σ., ακολούθησε ο Αντώνης Σαμαράς με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μετά (μέχρι σήμερα) ο Αλέξης Τσίπρας με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., αλλά φως στον ορίζοντα, δεν φαίνεται πουθενά! Κι όχι μόνο δεν φαίνεται φως, αλλά η οικονομική κρίση γίνεται μέρα με τη μέρα, πιο καταστροφική για τον Ελληνικό Λαό και η με κάθε τρόπο φορολογία, πιο δυσβάσταχτη!

Τα κόμματα εξουσίας (του "δημοκρατικού τόξου" όπως θέλουν ν' αποκαλούνται), οφείλουν πλέον ν' αφήσουν στην άκρη τις πολιτικάντηκες «διαφορές» τους αφού  δεν έχουν την παραμικρή ιδεολογική διαφορά  και όλα έχουν υπογράψει μνημόνια και να μιλήσουν με τη γλώσσα της αλήθειας. 
Οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να μάθουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η οικονομία της χώρας. Πόσο ακριβώς είναι το χρέος, πόσο πληρώθηκε και με ποιο τρόπο θα γίνει η αποπληρωμή του. Ακόμη, πρέπει να μάθουν πόσα δις ευρώ έχουν δοθεί στους δανειστές τα χρόνια των μνημονίων και με ποιο τρόπο θα οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη και στην αναστροφή της σημερινής κατάστασης.

Η καραμέλα "εκλογές τώρα για να λυθεί το πρόβλημα" δεν αποτελεί ούτε λύση, ούτε είναι σοβαρό επιχείρημα. Όπως προαναφέραμε, από την διακυβέρνηση της χώρας, στα χρόνια των μνημονίων, πέρασαν όλα τα κόμματα και μηδενός εξαιρουμένου, όλα έκαναν "μία τρύπα στο νερό". Όλα ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να τάχουν καλά με τους δανειστές και να παραμένουν στην εξουσία, παρά να βρουν λύσεις προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών. Κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν κράτησε στο ελάχιστο (ούτε για τους τύπους) τις προεκλογικές υποσχέσεις του, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η κατάσταση να γίνεται περισσότερο οδυνηρή. Όλοι τους, προκειμένου να πάρουν την εξουσία, εξαπάτησαν με ψέματα τον Λαό!

Τα παραμύθια και τις προεκλογικές υποσχέσεις, οι Έλληνες πολίτες δεν τα πιστεύουν πλέον. Αρκετά έχουν πληρώσει την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε όλα τα κόμματα, που κυβέρνησαν. Τώρα, θέλουν μόνον αλήθειες: 
Πότε θα μειωθεί η φορολογία; τί θα γίνει με τις συντάξεις; πού θα φθάσουν οι ασφαλιστικές εισφορές; πότε θα αυξηθούν οι μισθοί; πότε θα δοθεί (σε όσους το δικαιούνται) το εφάπαξ; τί θα γίνει με την ανάπτυξη; πότε θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ; (θυμίζουμε ότι όταν τον επέβαλαν, μας είπαν ότι θα είναι μόνον για δύο χρόνια), πότε θα μειωθεί η ανεργία; 
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα είναι που θέλουν υπεύθυνες και αληθινές απαντήσεις οι Έλληνες πολίτες. Για να κάνουν, έστω, για πρώτη φορά, σωστή επιλογή για το μέλλον της χώρας και των κατοίκων της.
Η παλαοικομματική νοοτροπία άλλων εποχών, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Τώρα, χρειάζεται, τα πολιτικά κόμματα, οι αρχηγοί τους και τα στελέχη τους, να πουν μόνον αλήθειες, αν θέλουν να έχουν τύχη στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Και όχι μόνον αλήθειες αλλά, να "ξεσκαρτάρουν" από τα ψηφοδέλτια κάθε "βαρίδι" του παρελθόντος, που συμμετείχε στην οικονομική καταστροφή της χώρας.

Βασίλης Σκουταράς