Στην Δημοκρατία, σε κάθε εκλογική διαδικασία, η συμμετοχή όλων των πολιτών είναι δικαίωμα και καθήκον. Είτε πρόκειται για εθνικές εκλογές, είτε πρόκειται για αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε πρόκειται για κομματικές εκλογές για την εκλογή Προέδρου κόμματος, η συμμετοχή των πολιτών πρέπει να είναι όσο μεγαλύτερη γίνεται.
Πολλοί προφανώς θ' αναρωτηθείτε: "μα εγώ ανήκω στο Α κόμμα, γιατί να ψηφίσω στις κομματικές εκλογές του Β ή του Γ κόμματος για την ανάδειξη Προέδρου;".
Το ερώτημα φυσικά και είναι εύλογο, όμως, το ίδιο εύλογη είναι και η απάντηση: Τα κόμματα εξουσίας της χώρας μας (μέχρι τώρα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) τις τελευταίες δεκαετίες εναλλάσσονται στη κυβέρνηση και ο Πρόεδρος του κόμματος γίνεται Πρωθυπουργός. Άρα, αν σήμερα είναι στην εξουσία το Α κόμμα, στο μέλλον, στις επόμενες εκλογές, μπορεί να βγει το Β ή το Γ κόμμα.
Για τον λόγο αυτό, ο Πρόεδρος του Β ή του Γ κόμματος, θα γίνει επόμενος Πρωθυπουργός. Και ο κάθε Πρωθυπουργός δεν είναι Πρωθυπουργός του κόμματός του, αλλά, Πρωθυπουργός όλων των πολιτών. Επομένως, είναι καθήκον όλων των πολιτών να συμμετέχουν στην διαδικασία εκλογής Προέδρου όλων των κομμάτων, που αποτελούν τα κόμματα εξουσίας.
Με τον τρόπο αυτό, όταν οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, συμμετέχουν στην εκλογή Προέδρου ενός κόμματος εξουσίας, έμμεσα συμμετέχουν στην εκλογή ενός επόμενου Πρωθυπουργού. Οι κομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου, είναι υπόθεση όλου του εκλογικού σώματος και όχι μόνον των μελών του κόμματος.
Στις επόμενες εκλογές κομμάτων για την ανάδειξη Προέδρου, όσο περισσότεροι πολίτες ψηφίσουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αποδοχή του εκλεγμένου Προέδρου. Όλοι μας, είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον μας....
Βασίλης Σκουταράς
Διαβάστε επίσης:
Ανδρουλάκης: Συγκρούομαι με συστήματα διαπλοκής και κάποιοι κάνουν δημόσιες σχέσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη η αδράνεια της κυβέρνησης στην καταστροφή της Θεσσαλίας