Απόψεις

Φτάνει πια!

κρίση

Η οικονομική τραγωδία της χώρας μας, συνεχίζεται. Κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση γίνεται πιο επώδυνη και οι Έλληνες πολίτες βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Η φτώχεια καλπάζει. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη αφού αδυνατούν να συντηρηθούν. Η ανεργία εκτοξεύται καθημερινά. Οι συντάξεις και οι μισθοί, ολοένα και μειώνονται. Οι ουρές στα κοινωνικά συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό, μεγαλώνουν συνεχώς. Οι καταστηματάρχες παρακολουθούν, με πόνο ψυχής, να μην μπαίνει άνθρωπος για να ψωνίσει. Η φορολογική καταιγίδα καλπάζει με τα νέα μέτρα που απαιτούν τα μνημόνια. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, προκαταβολή φόρου και άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο απελπισίας, όλους τους φορολογούμενους.
Η αγορά έχει κυριολεκτικά στεγνώσει. Δουλειές δεν υπάρχουν, χρήματα δεν υπάρχουν. Το μόνο που κυριαρχεί, είναι οι δυσβάσταχτοι φόροι που απαιτεί διαρκώς το κράτος. Και όταν οι φορολογούμενοι αδυνατούν ν ' ανταποκριθούν στις σκληρές υποχρεώσεις, τότε, πέφτουν βροχή οι κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Ελλάδα κάθε μέρα βουλιάζει περισσότερο. Οι δανειστές, εκπροσωπούμενοι από το κουαρτέτο που αποφασίζει για τα σκληρά φορολογικά μέτρα, έχουν βρει "πρόθυμους" στις κυβερνήσεις των μνημονίων, για να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους. Από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Λουκά Παπαδήμο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο μέχρι τον σημερινό Αλέξη Τσίπρα, όλοι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς ή ανίκανοι να εκπροσωπήσουν με σθένος και υπερηφάνεια τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων. Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, απέδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας.

Βεβαίως, δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα των δανειστών να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Όμως, η εξαθλίωση ενός ολόκληρου Λαού, δεν είναι ο σωστός τρόπος είσπραξης των δανεικών. Υπάρχουν, σίγουρα, πολλές διαφορετικές μέθοδοι για να εκπληρώσει η χώρα τις δανειακές της υποχρεώσεις. Μέθοδοι που θα επιλέξουν και θα συμφωνήσουν οι κυβερνώντες με τους δανειστές. Ποιοί όμως, κυβερνώντες; Οι ανίκανοι; Οι ανεπαρκείς; Οι άσχετοι, αυτοί που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους; Οι εξουσιομανείς που πουλούν και την ψυχή τους στο  διάβολο για να είναι στην εξουσία;

Οι Έλληνες τους δοκίμασαν όλους. Δεξιούς, Σοσιαλιστές, Αριστερούς και πολλά υποσχόμενους άλλους "σωτήρες". Όλοι, ήταν "μία από τα ίδια".  Η εξουσιομανία τους, ισοπέδωσε κάθε ιδεολογία και ηθική. Επομένως, για ποιούς πολιτικούς μιλάμε;
Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Για να εξακολουθήσει να υπάρχει κράτος, πρέπει πρώτα να υπάρχουν πολίτες. Αν δεν υπάρχουν πολίτες, τότε δεν θα υπάρχει και κράτος. Με την τακτική, όμως, που επί 7 σχεδόν χρόνια τώρα ακολουθούν όλοι οι κυβερνώντες, είναι αμφίβολο αν σε λίγο καιρό θα υπάρχουν ακόμη πολίτες....

Πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση στο μεγάλο οικονομικό δράμα που βιώνουν οι Έλληνες. Δεν μπορεί να λεγόμαστε Ευρωπαίοι και να δυστυχούμε σε όλους τους τομείς. Έλληνες πολίτες να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε ή να συνωστίζονται στα κοινωνικά συσσίτια για ένα κομμάτι ψωμί ή να διασύρονται με κατασχέσεις των σπιτιών και των τραπεζικών λογαριασμών ή να μην έχουν τη δυνατότητα να πάρουν γάλα για τα παιδιά τους ή να πληρώσουν το νοίκι τους.
Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα, έτσι κατάντησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και οδηγούν σε μετανάστευση τη νέα γενιά, τα καλύτερα μυαλά της χώρας, προκειμένου να βρουν δουλειά. Μέχρι σήμερα, υπολογίζεται ότι περίπου 350.000 Ελληνόπουλα έχουν μεταναστεύσει για δουλειά σε άλλες χώρες.
Ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι.
Φτάνει πια. Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αλλιώς, αν θεωρούν ανεπαρκείς τους εαυτούς τους, να πάνε στα σπίτια τους.

Βασίλης Σκουταράς 

ESPA BANNER