Απόψεις

Αλέξης - Κυριάκος στη «σκιά» του ΚΑΝΕΝΑ! Του Θανάση Παπαμιχαήλ

τσιπρας μητσοτακης

Ο μόνος  πολιτικά ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ σ’ αυτόν τον τόπο είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ των δημοσκοπήσεων. Με κατάλληλο υπόστρωμα, τη μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από αποκλίνουσες συμπεριφορές, με ροπή στον παράνομο πλουτισμό αρκετών πολιτικών ταγών μας, «ρίχνει» σε ποσοστά καταλληλότητας όλου στους αρχηγούς των κομμάτων της κεντροδεξιάς αλλά και των της αυτάρεσκης Αριστεράς και των υπολοίπων συναφών κομματικών σχηματισμών.
 
Τα σκάνδαλα πολλαπλασιάζονται, η πεποίθηση ότι όλοι είναι ίδιοι και το μόνο ενδιαφέρον τους είναι να εκλεγούν για τις δελεαστικές αμοιβές και παροχές, ενώ οι προεκλογικές τους υποσχέσεις μένουν στις καλένδες και οι συνθήκες ζωής των πολιτών συνεχώς επιδεινώνονται. Κι αυτό αντικατοπτρίζεται στις δημοσκοπήσεις δίνοντας την προτίμηση τους στον ΚΑΝΕΝΑ τον οποίο και αναδεικνύουν δημοφιλέστερο πολιτικό.
 
Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ενεφανίσθη στην πολιτική ζωή του τόπου μας τα πρώτα χρόνια του νέου αιώνα και λίγο πριν την οικονομική κρίση που έφερε τα πάνω – κάτω στη χώρα μας καταγράφοντας σαρωτικό το προβάδισμα της πρωθυπουργικής καταλληλότητας του.
 
Ένας «άγνωστος» κερδίζει τους πλέον γνωστούς πολιτικούς. Στη μνημονιακή εποχή, αρχής γενομένης από το 2010 οι πολιτικοί ηγέτες μας αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, επαληθεύοντας τις χειρότερες πολιτικές παραδόσεις, από ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους. Διχόνοια αντί για συνεννόηση, και ενότητα μπροστά στον κίνδυνο.
 
Αντί για συμπόνια, αλληλοκαρφώματα εντός και εκτός συνόρων. Δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα και στο μόνο που συμπλέουν είναι οι μικροσχεδιασμοί για την επίτευξη των εξουσιαστικών επιδιώξεων τους. Όσο συνεχίζουν να «σκοτώνονται» για την καρέκλα της εξουσίας, ο ΚΑΝΕΝΑΣ θα κυριαρχεί. Θα τους κερδίζει σε όλες τις δημοσκοπήσεις .
 
Σήμερα περισσότερο ζαλισμένοι και μπερδεμένοι σε σχέση με τα πρώτα μνημονιακά χρόνια δεν γνωρίζουμε σε τι δρόμους περπατάμε κι αν ο όλεθρος της δαμόκλειας σπάθης μπορεί να αποφευχθεί. Κι αν η λύση του καταλληλότερου ΚΑΝΕΝΑ είναι η ιδανική να «ακούσει» τα προβλήματα της κοινωνίας και να δώσει τις λύσεις. Πολύ φοβάμαι αν ο ΚΑΝΕΝΑΣ έπαιρνε σάρκα και οστά και ονοματεπώνυμο και ζητούσε την ψήφο μας, θα έχανε από τον ΝΕΟ ΚΑΝΕΝΑ! Γιατί ο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι παρά μόνο η συσσωρευμένη οργή και θυμός μας απέναντι στο πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει τη ζωή μας. Και δεν είναι μακριά η στιγμή που ο ΚΑΝΕΝΑΣ θα εκραγεί. Το πολιτικό μας σύστημα θα πρέπει να λάβει τα μέτρα του και να μην εκπλαγεί όταν θα συμβεί.
 
Όσο για την κοινωνία, άθυρμα στα χέρια των πολιτικών, ερωτοτροπεί σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση με την αποχή και το άκυρο – λευκό. Οι πόρτες στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ανοίξει διάπλατα και αναμένουν τον ΚΑΝΕΝΑ. Ο «πνιγμένος» λαός, ακόμη κι από τον φανταστικό ΚΑΝΕΝΑ «πιάνεται» για να γλυτώσει!

Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος

Απόψεις

Ε, αυτά κι αν είναι από τα... άγραφα! Tου Θανάση Παπαμιχαήλ

θανάσης παπαμιχαήλ

Δήμαρχος με απίστευτο θάρρος, «σπάει» μια σχολική κατάληψη, τρέπει σε φυγή τους πιτσιρικάδες και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Δήμαρχος παράδειγμα, που έγινε viral στο διαδίκτυο και δικαιολογημένα. Από τα άγραφα!

Τώρα τους φταίει ο δημοσιογράφος Ευρωβουλευτής για τις δηλώσεις του περί ισοπαλίας των δύο αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στην έρευνα γνωστής εταιρίας, οι πολίτες αγνόησαν τις παροχές και των δύο μονομάχων, είτε γιατί δεν τις κατάλαβαν, είτε γιατί δεν τις πιστεύουν. Η πλειοψηφία των πολιτών είναι στη γωνία, στα κάγκελα και οι μονομάχοι ενδιαφέρονται για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι από τα "άγραφα!" Αυτοεκπληρούμενη προφητεία, πείτε το!

Για να αντιστραφεί η πορεία μιας επιχείρησης , θα πρέπει να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της, να αυξηθούν τα τιμολόγια, να μειωθεί το προσωπικό και να βρουν ελκυστικό το περιβάλλον της οι επενδυτές. Πάνω από όλα η τιμή της μετοχής της εταιρίας και στα «άγραφα» οι καταναλωτές να μαζέψουν ξύλα για να ζεσταθούν τον χειμώνα!

«Προσωρινές» χαρακτηρίζονται οι αυξήσεις στις τιμές πολλών αγαθών και οι ιθύνοντες ευελπιστούν σε περισσότερη σταθερότητα από τα Χριστούγεννα και τον ερχόμενο χρόνο. Τα λουκέτα, οι πτωχεύσεις και οι εξώσεις θα είναι από τα "άγραφα" σε αριθμό!

Από τα «άγραφα» και σίγουρα μη φορολογημένα, είναι τα τεράστια ποσά που κερδίζουν οι λεγόμενες influencers, περσόνες διαφημιστικής προβολής προϊόντων και υπηρεσιών. Δεν διστάζουν να προβάλλουν και τον τιμοκατάλογο των υπηρεσιών τους. Επαγγέλματα διαδικτύου για λίγους και λίγες που έχουν «φτιάξει» όνομα και πολλούς ακόλουθους.

Ξαναζωντανεύουν οι βεντέτες, Κρητικές και Μάνης. Ήδη έχει χαθεί πολύ αίμα, στα δύο σήριαλ που έχουν κερδίσει την τηλεθέαση, στο λεγόμενο prime time. Από τα άγραφα είναι οι ταλαιπωρία των τηλεθεατών με το συνεχές ζάπινγκ, λόγω της ίδιας ώρας μετάδοσης των επεισοδίων. Έρχονται και οι "μέλισσες"!

Πολεμικές κραυγές και εξάρσεις με ακραίο εθνικιστικό λόγο από δημοσιογράφους και πολιτικούς αναλυτές της γείτονος χώρας. Θα «μπουκάρουν» στη Θράκη και θα εισβάλουν μέρα μεσημέρι. Απόψεις και θέσεις για μεγάλα νούμερα τηλεθέασης των τούρκικων καναλιών.

Καλύτερα να μασάνε, παρά να μιλάνε κάποιοι από τους γνωστούς πολιτικούς. Στη συνέχεια ζητάνε «συγγνώμη», οι δικαιολογίες του τύπου, «παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενα» ή για "κυνήγι μαγισσών". Το mea culpa πάει σύννεφο. Όσο πάμε προς εκλογές, η ανάγκη να ξεχωρίσουν, οδηγεί σε λάθη.

Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας χρόνος που ανέλαβε ως Πρόεδρος των ΗΠΑ και η δημοφιλία του έχει υποχωρήσει σε σχέση με τον προηγούμενο Πρόεδρο. Απίστευτο και από τα «άγραφα» της πολιτικής. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, να χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών; Μα πόσα λάθη έχει κάνει ο άνθρωπος!

Θα κλείσω τα "άγραφα" με ένα ανέκδοτο. Ο βάτραχος παίρνει τον σκορπιό στην πλάτη να τον περάσει από τη μια πλευρά του ποταμιού στην άλλη αλλά στο μέσον του ποταμιού ο σκορπιός "τσιμπάει" τον βάτραχο, ρίχνοντας όλο του το δηλητήριο. Ο βάτραχος έκπληκτος τον ρωτάει "τι έκανες; θα πνιγούμε και οι δύο"! Και ο σκορπιός απαντά" είναι στη φύση μου, δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς"!

Το προηγούμενο ανέκδοτο δεν έχει σχέση με πολιτικούς και κόμματα, στην τρέχουσα επικαιρότητα.

- Ο Θανάσης Παπαμιχαήλ είναι επικοινωνιολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Σεισμός στο Ηράκλειο: Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

ESPA BANNER