Απόψεις

Απόψεις

Κρήτη

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα...χωρίς εμένα

Είναι ανατριχιαστικοί οι στίχοι που έγραψε ο Ανδρέας Πανταζής το 1982.  Η μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη καθώς και η ερμηνεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου μετά από 32 χρόνια φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ. 

"Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα ,χωρίς εμένα " έλεγε τότε ο Βασίλης, όμως η εποχή αυτή στην Ελλάδα ήταν η "χρυσή εποχή" που ότι έσπερνες φύτρωνε και με το παραπάνω.Κανείς δεν νοιάστηκε για το μέλλον του,για το μέλλον των παιδιών του αλλά και αυτής της χώρας. Βλέπετε οι τσέπες τότε ήταν γεμάτες και το κίνημα του λεγόμενου ωχαδερφισμού καλά κρατούσε. Σάπιες κυβερνήσεις αλλά και συμφέροντα πολλών εκατομμυρίων δημιούργησαν μια Ελλάδα που σήμερα μας αποξενώνει και μας διώχνει.

Εμείς που ήμασταν παιδιά ,οι σημερινοί 30αριδες καλούμαστε να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά. Κανείς δεν μας ρώτησε, κανείς δεν μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε την χώρα μας καλύτερη.Ήταν όλα προσυμφωνημένα.

Θα χρειαζόμουν ατελείωτες ώρες για να σχολιάσω όλο το άδικο που πνίγει τον ελληνικό λαό και υπονομεύει την πατρίδα μου εδώ και πολλές δεκαετίες. Θα σταθώ όμως στο τελευταίο κατόρθωμα της Ελλάδας.

Είναι δύσκολο κανείς να περιγράψει την ομορφιά αυτού του τόπου με λέξεις.Έχουν περάσει τόσοι λαοί από εδώ...αλλα το φυσικό μας περιβάλλον δεν μπορούν να το αλλάξουν, δεν μπορούν να το κάνουν δικό τους.

Η Ελληνική κυβέρνηση στέκεται αμέτοχη μπροστά στον χημικό εφιάλτη που έρχεται από την Συρία και απειλεί να καταστρέψει το τελευταίο για το οποίο ο κάθε Έλληνας είναι υπερήφανος.Την Θάλασσα.

Σκέφτομαι λοιπόν....Τι σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετούν; Πόσο υποτελής μπορεί να είναι μια ολόκληρη χώρα μπροστά στον βωμό του χρήματος; Έχουν εξαθλιώσει έναν υπερήφανο λαό. Οι φίλοι μου στην υπόλοιπη Ελλάδα ελάχιστα ξέρουν για το γεγονός της υδρόλυσης στην Μεσόγειο...Ποιός είναι αυτός που στερεί από έναν ολόκληρο λαό το δικαίωμα να γνωρίζει...ποιός είναι αυτός που έχει να κερδίσει έστω και το παραμικρό επιτρέποντας στο πλοίο Cape Ray να καταστρέψει χημικά όπλα στην γειτονιά μας. Ποιος είναι αυτός που θέλει να καταστρέψει την χώρα μου χωρίς να το καταλάβω; 

Μήπως είναι αυτός που ψηφίζω; Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Η Κρήτη θα είναι εκεί την Κυριακή...η υπόλοιπη Ελλάδα ;

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα....χωρίς εμένα.

 

Βασίλης Κούτουλας

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εκλογές σήμερα στη ΝΟΔΕ - Πώς θα ψηφίσουν τα μέλη

Νέα Δημοκρατία

Σε θέση μάχης βρίσκονται και σε επίπεδο Ηρακλείου οι υποψήφιοι πρόεδροι και σύνεδροι για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία με τις κάλπες να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τα μέλη που θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν θα φτάσουν τα 6.200 ενώ τα μέλη που θα εκλεγούν θα είναι 15 και συγκεκριμένα 6 γυναίκες και 9 άνδρες ενώ οι σύνεδροι που θα εκλεγούν θα είναι 19 (8 γυναίκες και 11 άνδρες) με τον αριθμό των υποψηφίων συνέδρων ωστόσο να ανέρχεται στους 34.

Τη θέση της προεδρίας της ΝΟΔΕ διεκδικεί εκ νέου ο απερχόμενος πρόεδρος Βαγγέλης Καρακανάκης αλλά και ο Στράτος Μαγκουσάκης. 

Με τον ...αέρα της εμπειρίας από την προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο μεν Βαγγέλης Καρκανάκης θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής.

Ο δε Στράτος Μαγκουσάκης δεσμεύεται ο ρόλος του να είναι πάνω από όλα ενωτικός και θεσμικός.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί είτε  μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Μέλη εκείνα που επιθυμούν και έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Κόμματος έως και το Σάββατο 16 του μήνα, είτε δια ζώσης στους χώρους: Για τους Δήμους Ηρακλείου,   Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, για τον Δήμο Χερσονήσου στο Δημαρχείο – στο χώρο της Παλαιάς Αμερικανικής Βάσης, για τον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων στο Δημαρχείο στα Πεζά και για τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Κολομβία: Συνελήφθη ο πιο καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών

Ηράκλειο: Τραγικός θάνατος για γυναίκα μέσα σε αποθήκη!

ESPA BANNER